Pomôžte vydať knihu o slovenskom umení

V roku 2021 Slovenská národná galéria vydala publikáciu s názvom Slovensko v dielach Slovenskej národnej galérie. Je to príbeh našej krajiny - prostredníctvom umenia. Kniha sa za krátky čas kompletne vypredala, preto sme sa rozhodli urobiť dotlač, aby každý mohol mať doma náš príbeh umenia. Pomôžte a podporte  kampaň na Startlab.sk!

blog

TU môžete knihu podporiť a vybrať si krásne odmeny

 

Čo nájdete v knihe?

Nie je to len kniha o umení, je to kniha o Slovensku.
Rozpráva náš príbeh prostredníctvom umenia. Hovorí o sebavedomej krajine, ktorá vidí svoje korene a vie s nimi pracovať v súčasnom svete a súčasným jazykom. Zostavili sme príbeh krajiny, ktorý už vyše sto rokov rozprávajú umelci. Výsledkom je vizuálny atlas, kde sa na naše zbierky pozeráme očami vizuálneho spravodajcu.

Nie je to len kniha o umení. Je to kniha o Slovensku.

Pre koho je kniha určená?

Kniha pôvodne vznikla ako publikácia, ktorou sa bude Slovenská republika prezentovať ako kultúrny vyslanec. Nie je iba skvelým darčekom pre zahraničných návštevníkov a milovníkov umenia, ale aj pekným kúskom do vašej domácej knižnice. Mať doma zbierku umenia, ktorá sa dá dediť
bude dobrá investícia.

Na čo budú slúžiť vyzbierané prostriedky?

Vaše peniaze budú použité na zaplatenie tlače. Publikácia čaká pred tlačiarňou a každý, kto prispeje na jej dotlač má garantované jej dodanie do Vianoc. Knihu si následne budete môcť kúpiť v našom kníhkupectve Ex Libris v SNG už v novej budove SNG na Rázusovom nábreží.

Pripravili sme pre vás viacené krásne odmeny!