O týždeň sa začne 4. ročník UV_festivalu

Multižánrový UV_festival 2012, ktorého štvrtý ročník sa bude konať 17.-19.8.2012 pod Malými Karpatmi v Rohožníku, pri Malackách, prináša skutočné hudobné lahôdky.

blog

Festival nie je žánrovo ohraničený, ale hlavne kladie dôraz na kvalitu a príjemnú, tvorivú atmosféru. Na troch pódiách sa postupne vystrieda 35 hudobných projektov zo 7 krajín sveta.

Hviezdami tohtoročného UV_festivalu sú:

Besh o' droM (Maďarsko): Ponúka spojenie balkánu, blízkeho východu, šialených cigánskych rytmov a vplyvov gréckej a židovskej hudby. Spievajú v maďarskom, rómskom, albánskom a gréckom jazyku. Ich hudba spája do jedného veľkého energického celku klasické nástroje ako cimbal, dychy, husle, gitary, orientálne bubny a modernú elektroniku a vymyká sa akýmkoľvek hudobným žánrom.

S veľkým úspechom koncertovali po celom svete a na najlepších svetových festivaloch ako Glastonbury, Montreal Jazz Festival či Sziget festival. Hviezda svetovej World music začne svoj program 17.8. o 23:00 na visegrad: stage.

Gerda Blank (Nový Zéland): Ich hudba je plná emócii, sú originálni a ich kreatívne nápady sa stávajú umením. Je priam neuveriteľné, čo títo chlapíci dokážu na divákov spustiť len vo dvojici. Pri počúvaní ich hudby sa určite nikto nudiť nebude. Ich surový, garážový a noisový zvuk je na svetovej úrovni. Svoju strhujúcu show predvedú v sobotu 18.8. o 21:00 na visegrad: stage.

Oszibarack (Poľsko): Momentálne patria medzi to najlepšie od našich severných susedov. Svoju raketovú kariéru začali prvým singlom, ktorý bol použitý pre reklamu. Ich hudba je rockovo tanečná, elektronická, groteskná a obsahuje prvky world music. Hrajú 8 rokov a ich originálny štýl udivuje viac a viac fanúšikov a kritikov po celom svete. Svoju show spustia 18.8. o 23:00 na visegrad: stage.

Medzi ďalšími, ktorí vystúpia na UV_festivale, je ukrajinská Zapaska alebo britský hudobník Nick Fisher.

Kvalitnú domácu scénu zastúpia česko-slovenskí Rara Avis, hviezdny Puding pani Elvisovej a Chiki Liki Tu-a, Longital, Sto múch, Diego, Kvety Nikotínu, Feelme a ďalší. Úžasnú UV show predvedie hviezdne Duo Aratron Aspis.

Súčasťou festivalu bude okrem hudobnej produkcie na dvoch pódiách aj bohatý sprievodný program. Návštevníci budú môcť vidieť tvorbu výtvarných umelcov, divadelné predstavenia, navštíviť „kinečko“ s projekciami filmov či projektu ,,Vo štvorici po Slovensku”. Nebudú chýbať stánky neziskových organizácií či čajovňa, bude aj priestor pre akčné hry a detský kútik.

Vstupenky