Korona kultúra / divadlo, čítačky, prednášky

Prinášame vám ďalšie tipy na kultúrne vyžitie doma. Divadelné predstavenia, čítačky z obľúbených kníh či zaujímavé prednášky na rôzne témy.

blog

Klik na prehľad online divadelných predstavení
 

Básne/ě v karanténe

Každý deň od 18.3. do 22.3. sa vždy predstavili dve výrazné mená súčasnej slovenskej a českej poézie. Projekt teraz pokračuje! Od piatku 27.3. do utorka 31.3. čakajte live prenosy vždy o 18:00 a 19:00

Link na Facebook 

Silné reči live

Stand up na Slovensku pokračuje online, sledujte vtipné rozhovory live.

Link na Facebook

Čítačka - Straka a Vzťahovačné Vtáky

V online kultúre z Kulturák klubu pokračujeme literatúrou. Tentokrát vám prinesieme čítačku vypredanej prózy Tomáša Straku spolu s hudobnou zložkou od Dejva Procházku a Barbory Markovovej.

Len sa nepozri do očí je vypredaná próza Tomáša Straku - próza o Košiciach, historkách, špine a spáse.

Straka spolu s Dejvom Procházkom a Barborou Markovovou oživili túto knihu v čítačke s živým spevom a mŕtvou gitarou beatníckeho charakteru.

Link na akciu

Martinus / e-knihy zadarmo

E-knihy sú teraz najjednoduchší a najbezpečnejší spôsob, ako sa dostať k ďalším titulom, preto pre vás Martinus s vydavateľstvami Inaque, Premedia, Slovart a Tatran pripravili ako darček 5 skvelých knižiek, do ktorých sa môžete začítať okamžite. Na čítanie e-kníh nemusíte mať čítačku, úplne vám postačí mobil, tablet alebo počítač.

Link na E-knižné darčeky

 

 

Panta Rhei #citamdoma

Kníhkupectvo prináša sériu videí v ktorých vám odporajú známe osobnosti, čo čítať počas týchto dní doma. Nechajte sa inšpirovať. 

Link na Facebook

Slovenské národné divadlo doma

V rámci projektu SND doma sa môžete tešiť na ranné rozcvičky s Baletom SND, podcasty SND, program k popoludňajšej káve s Činohrou SND, edukačné videá zložené z diskusií a záznamov niektorých inscenácií (Maturita s Činohrou SND), krátke koncerty našich hudobníkov a spevákov, či čítanie pre deti. 

Link na Facebook

Link na Youtube

 

PONEC online! – Cécile Da Costa: Roselyne

Pozrite si tento týždeň stream záznamu predstavenia, užijte si tanečný zážitok z bezpečia domova a podporte umelcov, ktorí teraz nemôžu hrať.

Link na Facebook
 

klub pod lampou online

V .klube pod lampou a zároveň v štúdiu .týždeň majú profesionálne video, audio aj osvetľovacie vybavenie a tak sa rozhodli, že vám budú prinášať online debaty, divadielka, čítačky... Sledujte ich bohatý program.

Link na pozeranie

 

Divadlo LAB online

Divadlo pripravilo zatiaľ tri videozáznamy z úspešnej talkshow ,,Umelci Thálie" a spustilo pekný projekt Maturita s Divadlom lab. 


Link na Facebook

 

Artforum podcast a online diskusie

Kníhkupectvo Artforum ponúka pre svojich fanúšikov zaujímavé livestreamy rôznych kníhkupcov a pustilo sa aj do podcastov. Sledujte ich, nechýbajú ani tipy na dobré čítanie, ktoré si môžete objednat online.

Link na Facebook

 

 

 

Basta digital prednášky

Prednášky o marketigu v livestreame s (nielen) našimi konzultantmi a špecialist(k)ami. Najlbižšie 25.3. o 11:00. 

Link na Facebook

Online permakultúrny seminár

Makovice vám prinášajú seminár, kde sa naučíte kopu nových, praktických a zaujímavých informácií, uvidíte fotografie a videá z praxe, budete mať možnosť sa pýtať otázky, na ktoré vás zaujímajú odpovede...Hlásiť sa môžete na makovice.park@gmail.com, následne vám prídu všetky inštrukcie.

Link na Facebook