Kapela N.O.H.A. zablokovaná na Facebooku

Väčšina fanúšikov už vie, že kapela N.O.H.A. sa začiatkom leta 2011 po nezhodách „rozpadla“ na dve časti. Obe si nárokujú používanie pôvodného názvu a Facebook zastavil fanpage „českej odnože“.

blog

Na Slovensku veľmi populárna kapela N.O.H.A., ktorá tu odohrala niekoľko vypredaných koncertov sa borí v problémoch. Väčšina fanúšikov už vie, že kapela sa začiatkom leta 2011 po nezhodách „rozpadla“ na dve časti. Obe si nárokujú používanie pôvodného názvu N.O.H.A., no každá z nových „nôh“ vysvetľuje názov kapely trochu inak.

V „českej“ odnoži hrá zakladateľ a hnací motor pôvodnej zostavy Philip Noha a tvárou kapely je Chevalier Hadley alias MC Chevy. Zvyšok kapely sú úplne noví muzikanti. Ich interpetácia názvu je N.O.H.A. Circus Underground.

Hlavnou tvárou „nemeckej“ odnože je brazílska speváčka Minerva Diaz Peréz a zvyšok pôvodnej Nohy. Ich interpretácia názvu je Nights Of Hedonistic Adventure.

Na facebookovom profile sa priamo od MC Chevyho sa dozvedáme, že Facebook zastavil fanpage českej odnože s 13.000 fanúšikmi s odôvodnením, že nie sú autorizovaní reprezentovať kapelu N.O.H.A..

MC Chevy sa snaží rozbehnúť verejnú debatu o pravidlách Facebooku na rušenie fan pages a zároveň žiada fanúšikov o napísanie e-mailu administrátorom Facebooku. Viac nájdete tu.

Strata fan page je tvrdá rana. Okrem dôležitého komunikačného nástroja ide o priestor, kde si fanúšikova kapely vymieňajú názory, fotky a komentujú koncerty. Udržiavanie fan page vyžaduje mnoho času, nápadov a bádania. Zároveň je smutné, že sa obe „odnože“ nevedeli dohodnúť a fanúšikovia namiesto novej hudby musia vidieť takéto súboje. Nepochybne to uškodí všetkým zúčastneným stranám.