Hollyroth a Mechúrik – Koščúrik na Pohode

Na festivale Bažant Pohoda sa po prvý raz predstaví Činohra SND a to hneď s dvoma inscenáciami – HOLLYROTH, anebo Robert Roth spívá Jana Hollého mrzkoti a pomerkováňá a rozprávku Mechúrik – Koščúrik.

blog

„Nechceme zabúdať ani na divákov mimo Bratislavy. Od začiatku som bol preto veľkým fanúšikom myšlienky vystúpenia našej Činohry na Bažant Pohode a ja pevne verím, že s Hollyrothom a Mechúrikom – Koščúrikom naštartujeme novú tradíciu,“ povedal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Spoluprácu víta aj riaditeľ festivalu Michal Kaščák: „Som rád, že premiéra Činohry SND na našom festivale je v rukách Roba Rotha. Robo je fenomenálny herec, ktorý berie svoju prácu nesmierne poctivo, Hollyroth je famózne predstavenie. Tešíme sa aj na Mechúrika – Koščúrika, je to hravé krásne predstavenie. Veríme, že obe hry budú ozdobou nášho programu."

Našu prvú scénu na tomto obľúbenom festivale v minulosti reprezentovali Balet i orchester SND. „Osobne som veľmi rád, že sa nám darí otvárať Slovenské národné divadlo pre našich divákov nielen novými aktivitami, ako sú komorné predstavenia v Modrom salóne alebo programom Trochu inak v SND,“ dodal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

Pozrite si kompletný program festivalu Bažant Pohoda, ktorý sa uskutoční tento rok v čase od 11. –13. júna 2013.