Február s Kinečkom

Po niekoľkomesačnej pauze načerpala redakcia časopisu KINEČKO množstvo energie a inšpirácie a na február pripravila svojim čitateľom intenzívny program.

blog

Od pondelka 11.1. nájdete na všetkých predajných miestach nové číslo s názvom KINEČKOsníva. Jeho hlavnou témou je brazílska kinematografia a doplnkovou surrealizmus vo filme.

Nové KINEČKO má už dvadsať strán – naplnených neúnavným štvormesačným bádaním v oblasti spomínaných tém. V obálke spolu s časopisom nájdete už neodmysliteľné DVD, tentokrát s krátkymi brazílskymi filmami, ktoré pre vás kurátorsky pripravila Daniela Gillone, odborníčka na súčasný brazílsky film.

KINEČKO rado organizuje ej eventy pre verejnosť, najbližšie pozýva:

Otvorenie novej sezóny časopisu KINEČKO spojené s predstavením celoročnej koncepcie fokusu na národné kinematografie a predovšetkým nového brazílskeho čísla. Súčasťou programu bude verejné počúvanie rozhlasovej hry Macunaíma (na motívy brazílskej novely Maria de Andradeho), premietanie krátkych brazílskych filmov a brazílska párty pod taktovkou DJ -a Miletičku.

KINEČKOlab ponúka hraný film Ivora Bauera a Lukáša Pazeru BORDEL ADVOCAAT. Čiernobiela sonda do medziľudských vzťahov vzdáva poctu režisérovi Aki Kaurismakimu, ktorý tvorcov bez pochýb v mnohom inšpiroval. Dôraz na vykreslenie vnútorného sveta hlavných hrdinov, expresívna kamera a originálna filmová hudba – výsledkom je dielo, na ktoré určite ľahko nezabudnete. Po premietaní pokračujeme diskusiou o fenoméne hudby vo filmoch so zvukovým majstrom Dušanom Kozákom a psychológom Matejom Gyarfášom.

Po roku KINEČKO rozhodlo vydať druhé číslo časopisu v anglickom jazyku. Druhé číslo medzinárodného The KINEČKA venujeme opäť predovšetkým reflexii slovenskej kinematografie, ale tentokrát s dôrazom na filmové periodiká, ktoré u nás na Slovensku fungujú, predstaveniu ich špecifík, obsahu, redakcie a autorov – teda slovenských filmových kritikov a publicistov.

Žijete Vy alebo Vaši blízki v zahraničí a chcete sa dozvedieť viac o The KINEČKU? Chcete si predplatiť KINEČKO na rok 2013? Napíšte nám na kinecko@kinecko.com.