Ak chcete výnimočného priateľa - skúste to so Slovenskou národnou galériou

Stať sa priateľom Slovenskej národnej galérie znamená byť mecenášom umenia, patriť do skupiny ľudí, ktorých umenie zaujíma, ktorí chcú vedieť, čo sa v umení deje.

blog

Slovenská národná galéria chce okolo seba združovať svojich priaznivcov a podporovateľov, ľudí, ktorí ju radi a často navštevujú.

Platformou pre „stretávanie sa pri umení a jeho podpora“ je práve Klub priateľov SNG o. z., ktorý existuje už od roku 2002. Pravidelná finančná podpora zo strany priateľov SNG už 10 rokov pomáha pri realizácii výstavných projektov, nákupe vzácnych akvizícií do našich zbierok, reštaurovaní diel či pri tvorbe kvalitných programov pre verejnosť.

Okrem podpory SNG, byť členom Klubu priateľov znamená aj množstvo výhod. Neobmedzený voľný vstup na všetky výstavy a vybrané sprievodné podujatia sú len niektoré z benefitov, ktoré členstvo v klube ponúka. Navyše SNG to nie je len Bratislava. Sú to aj expozície Ladislava Mednyánszkeho v Strážkach pri Spišskej Belej, Ľudovíta Fullu v Ružomberku, expozície na Zvolenskom zámku a v Galérii insitného umenia v Schaubmarovom mlyne v Pezinku. K ďalším benefitom, ktoré sa rozhodne oplatia je napr. možnosť nakupovať publikácie a predmety z produkcie SNG. Klub priateľov pravidelne organizuje aj špeciálne akcie pre členov ako napr. výlety do zahraničných galérií a múzeí.

Klub priateľov ponúka viacero možností členstva. Rodiny s deťmi využívajú rodinné členské, ktoré im prináša voľný vstup do galérie a môžu si vybrať bezplatné 3 rodinné podujatia ročne. Získavajú tiež zľavu na letný tábor – Kreativ Kemp, ktorý sa v roku 2013 koná v júli a v auguste.

Pre seniorov, ktorí nás poznajú už roky, je tu Senior priateľ SNG. V rámci neho organizujeme výlety za umením aj do iných miest či mimo Slovenska, pripravujeme aj špeciálne tvorivé dielne, ušité na mieru záujmom a potrebám seniorov nad 60 rokov a výstavným projektom galérie.

Niekto chodí do galérie rád sám, iný preferuje spoločnosť. Jedni môžu byť Priatelia, iní môžu byť Priateľ +1, využívať výhody úplne nového členstva a zobrať so sebou do SNG kohokoľvek so svojich blízkych. Či sú to Priatelia alebo „plusjednotky“ môže sa im stať, že sa na pôde SNG ocitnú v nečakaných situáciách, v nezvyčajných časoch a s výnimočnou spoločnosťou. Tým všetkým ich totiž členstvo v Klube priateľov môže prekvapiť. Aj o tom totiž Klub priateľov je.

Galéria si zároveň veľmi váži aj priazeň svojich partnerov, ktorí rôznorodým spôsobom podporujú jej pôsobenie. Členstvo Business pre inštitúcie a Mecenáš pre individuálnych prispievateľov je pre všetkých tých, ktorí chcú do tejto skupiny patriť a podporiť činnosť SNG nad rámec návštevy výstavy alebo podujatia. Pre spoločnosti a ich zamestnancov recipročne ponúkame na mieru ušitý balíček výhod, ktorý kombinuje voľné vstupy, zľavy, vzdelávacie programy či tvorivé dielne, pozvania na špeciálne klubové akcie.

Klub priateľov má za sebou už 10 rokov existencie. Slovenskú národnú galériu už preverila šesťdesiatka. Stať sa priateľom SNG znamená potvrdiť priateľstvo s výnimočnou dámou, ktorá vás nesklame.

Stiahnite si leták a prihlášku do Klubu priateľov SNG.

Píšte priamo do SNG Zuzane Palicovej na klubpriatelov@sng.sk alebo volajte na telefónne číslo: +4212 204 761 31