výstava

1989 – spájanie Európy

Pri príležitosti 30. výročia pádu komunizmu v Európe pripravila poľská Nadácia Karta expozíciu prezentujúcu cestu Poliakov a národov strednej Európy k demokracii.
Táto akcia sa konala v minulosti
Výstava zachytáva dôležité poľské udalosti, ktoré doviedli do pádu komunizmu, ako napr. vznik Solidarity, apoštolské cesty Jána Pavla II., zavedenie stanného práva, rozhovory Okrúhleho stola, prvé čiastočne slobodné voľby či tiež udalosti v Nemecku, Československu, Maďarsku, Bulharsku či Rumunsku, pričom je obohatená o citáty popredných poľských a svetových lídrov z tohto obdobia.
 
Miesto konania: Barokové nádvorie UKB, Ventúrska 11
 
Knižnica bude v dňoch  5. - 16. 8. zatvorená.

Akciu a všetky informácie o nej pridal na Citylife.sk priamo organizátor Univerzitná knižnica v Bratislave, Poľský inštitút v Bratislave. Redakcia nezodpovedá za prípadné nepresnosti, chyby, a zmeny. Ak organizujete akciu, na Citylife.sk a Kidstown.sk ju môžete pridať na adrese pridaj.citylife.sk.

Odporúčame

divadlo

Divadlo SkRAT: Unavená žiadosť

Št 2.5.2024 / A4 - priestor súčasnej kultúry
odporúčame!
film

Na ceste s mamou

Muž chce splniť želanie svojej umierajúcej matky a pochovať ju v jej dome... Keď matka zomrie, naloží ju na zadné sedadlo svojho...Viac
So 20.4.2024 / Kino Film Europe
odporúčame!
festival

Bratislavské mestské dni v Múzeu mesta Bratislavy

20.4.2024 - 21.4.2024 / Múzeum mesta Bratislavy (MMB)
odporúčame!
film

Mladosť

Po talianskej Veľkej nádhere prichádza Paolo Sorrentino so snímkou s medzinárodným hviezdnym obsadením. Film nás tentokrát...Viac
St 24.4.2024 / Kino Nostalgia
odporúčame!