výstava

1989 Sametová nežná

Tridsať rokov po „Nežnej“ alebo „Sametovej“ revolúcii a tridsať rokov života v slobodnej spoločnosti. To je nepochybne dostatočný dôvod na zamyslenie. Tento dôležitý medzník v dejinách slovenského a českého národa pripomenie výstava fotografií 1989 Sametová nežná.
Táto akcia sa konala v minulosti
Dátum vernisáže:
29.10.2019 18:30, Ut

Výročie priblíži séria článkov, rozhovorov, komentárov, televíznych programov aj výstav. Chceme sa pridať k týmto spomienkovým oslavám. Zaujíma nás, aký zostal zachovaný vizuálny obraz udalostí roka 1989 a aké najzaujímavejšie momenty zachytili výrazní slovenskí a českí fotografi, či už ich fotografovali ako zamestnanci agentúr a redakcií, z vlastného záujmu alebo ako aktívni účastníci protestov.

„Niektoré snímky sa našli v archívoch autorov a vystavujú sa po prvý raz. Predstavené fotografie piatich slovenských a piatich českých fotografov môžu byť pre pamätníkov výzvou, či si na niektoré z týchto silných obrazov spomenú, pričom sa dozvedia, ktorý fotograf ich vytvoril. Tým mladším môžu sugestívne a v skratke priblížiť vtedajšie udalosti,“ povedal k výstave, ktorú pripravilo České centrum Bratislava, kurátor Tomáš Pospěch.

Miesto: Nádvorie sv. Juraja

Odporúčame

výstava

Ján Triaška - Double Trouble

21.2.2024 - 28.4.2024 / Zoya Museum
odporúčame!
koncert

Klub Za Oponou: Berlin Manson + hostia

Vesmírny DIY punk Berlin Manson vydáva koncom marca 2024 svoj prvý album Poor but sexy a vyráža na turné, v rámci ktorého...Viac
So 20.4.2024 / Kultúrne centrum Modra
odporúčame!
divadlo

Averze&Innenhof&Pakt: Katalyzátor stability + diskusia

Ut 16.4.2024 / PAKT kultúrne centrum
odporúčame!
Prechádzka / exkurzia

Výlet do praveku: doba kamenná na Devíne

So 6.4.2024 / Hrad Devín MMB - Národná kultúrna pamiatka
odporúčame!