Zostavte si vlastnú sekciu filmov pre Febiofest 2017

Nielen filmoví kurátori, ale aj samotní filmoví fanúšikovia budú môcť rozhodnúť o tom, aké tituly sa dostanú na plátna blížiaceho sa Medzinárodného festivalu filmových klubov Febiofest. Jeho 24. ročník odštartuje v Bratislave od 2. do 8. marca 2017.

blog

Vlastný výber filmových hitov na želanie ponúkne populárna sekcia Klubový Jukebox. Filmoví fajnšmekeri môžu hlasovať za svoj najobľúbenejší film prostredníctvom facebookovej stránky festivalu. V hre je už tradične desiatka najúspešnejších klubových snímok posledných rokov a päť titulov s najvyšším počtom hlasov sa dostane do programu MFFK Febiofestu 2017.

Hlasujte až do 15. januára v tomto linku!

Rovnako ako minulý rok, keď sa o divácku priazeň s úspechom uchádzali dva slovenské filmy - Koza režiséra Ivana Ostrochovského a Eva Nová režiséra Marka Škopa, aj tento rok sa v hlasovaní ocitli domáci reprezentanti: jeden z najočakávanejších slovenských filmov tohto roka – dokument Richard Müller: Nespoznaný režiséra Mira Rema, ktorý si v kinách od jeho nedávnej premiéry pozrelo už takmer 7000 divákov a debutový film Erika Prausa Zem, ktorá hľadá svoje nebo, ktorý mal premiéru práve na pôde Febiofestu minulý rok.

Povestnú mincu do Klubového Jukeboxu možno hodiť aj oscarovým nominantom - filmom Ida, Mustang či Pieseň mora alebo diváckym hitom ako Amy či Divoké historky.

Ešte stále možno zakúpiť špeciálny FEBIOPAS, ktorý umožní 10 voľných vstupov na akékoľvek festivalové projekcie počas bratislavského festivalového maratónu v predpredaji a v hlavnom festivalovom dejisku – v Kine Lumière v Bratislave. Po vianočnej akcii sa cena Febiopasu postupne zvýši na dvojnásobok.

Divákom sa počas Febiofestu 2017 predstaví vyše 100 snímok v 10 sekciách. Výber filmov z bratislavskej časti poputuje od 4. marca do 7. apríla 2017 až do 10 slovenských miest - do Košíc, Prešova, Martina, Banskej Bystrice, Levíc, Trnavy, Trenčína, Prievidze, Kežmarku a po prvýkrát aj do Popradu.