Zažite prírodu v Burgenlande

Najlepšie tipy na výlet v Burgenlande: pre rodiny s deťmi, športovcov i aktívnych pôžitkárov. 

V cezhraničnom Národnom parku Neziderské jazero – Seewinkel, ako aj v šiestich ďalších prírodných parkoch čaká na návštevníkov podmanivá príroda a jedinečná druhová rozmanitosť.

blog

V Burgenlande nájdete nekonečné množstvo možností, kedy môžete s celou rodinou zažiť prírodu naozaj na vlastnej koži. Plavba na kanoe cez porast trstiny, safari v lokalite Seewinkel, turistika s lamami, dovolenka na gazdovskom dvore, kempovanie či cyklistika a turistika oslovia skutočne všetky vaše zmysly.

Príroda a mierna panónska klíma s viac ako 300 dňami slnečného svitu za rok robia z Burgenlandu oázu oddychu na míle vzdialenú od zhonu v meste.

Najlepšie výletné ciele v prírode

OEW Burgenland, ©Österreich Werbung/Andy Küchenmeister                                                                  Podersdorf Neusiedlersee, ©Österreich Werbung/Popp Hackner

Golf a ešte o čosi viac: Odpáľte loptičku v najväčšom golfovom rezorte v Rakúsku!

Reiters Golfschaukel Stegersbach - Lafnitztal je najväčší golfový areál v Rakúsku. Dve 18-jamkové ihriská, jedno 9-jamkové ihrisko a jedno 5-jamkové ihrisko pre začiatočníkov potešia srdce každého hráča golfu. Uprostred zvlnených kopcov južného Burgenlandu môžete podľa svojich schopností zažiť náročnú, napínavú, ale aj celkom oddychovú hru na greene.

Panoráma je pritom úplne veľkolepá: z miernych kopcov a zelených fairways sa vám naskytne pohľad na malebnú krajinu, neďaleké viechy a vínne pivnice a vy si môžete nerušene užívať jeden z 300 slnečných dní v Burgenlande. Priľahlý 4-hviezdičkový Allegria Hotel s rodinnými termálnymi kúpeľmi nadchne nielen hráčov golfu, ale aj rodiny s deťmi, milovníkov vody a wellness.

 

©Südburgenland Tourismus, Ippisch

Jois © Burgenland Tourismus/Peter Burgstaller

NAVŠTÍVTE RAJ!

„Južný Burgenland – kúsok raja®“

„Južný Burgenland – kúsok raja ®“ je značkou kvality najlepších podnikov v regióne južného Burgenlandu. Výnimočným je osobný vzťah, ktorí môže vzniknúť medzi milovníkmi vína a dobrého jedla a výrobcami kulinárskych lahôdok: tento región totiž prezentuje ľudí a ich vášeň pre kvalitu a láka svojich návštevníkov, aby toto miesto lepšie spoznávali. Práve takéto spojenie kulinárstva a turizmu robí značku "Južný Burgenland – kúsok raja ®" úplne jedinečnou.

Vínne poklady mestečka Rust: Vinári z Rustu vás pozývajú na ochutnávku svojich vín.

Ďalšie informácie nájdete TU.

www.burgenland.info/sk

Logo ©Burgenland Tourismus