Víkend v Bratislave: folk funky retro víkend

Rok 2017 sa nám rozbieha a spolu s ním aj organizátori a inštitúcie, ktoré nám ponúkajú bohatý program. Prinášame vám pár tipov, ako si užiť tento víkend. 

Vyberte si z našich tipov, alebo klikajte na citylife.sk.

blog



piatok 13. január 2017: Marián & Marek & Martin Geišbergovci

Marián & Marek & Martin Geišbergovci zavítajú opäť do Kamel klubu, no tento krát v plnej trojčlennej zostave. Užite si príjemný folkový koncert.



piatok 13. január 2017: Retro vinyl oldies party

Autentická Retro párty zažiari v plnej sile! Nasadnite s nami do rakety, ktorá poletí do hudobných sfér rock´n´rollu, diska, 70., 80. rokov a československého soc-popu. Na ceste do čias minulých nás bude viesť kapela Funny Fellows a DJské planéty Arnoštek, Babika a Frenky. Do autentickej atmosféry minulých dekád nás vtiahne nielen hudba, ale aj dobová výzdoba, nezabudnuteľné hry a kultové pochutiny.



piatok 13. január 2017: Mozartango

Trio Violforte je mladý súbor, ktorý pred troma rokmi vznikol pod vedením prof. Lucu Montiho a tvoria ho študenti a absolventi renomovaných európskych hudobných inštitúcií. Na programe budú diela Mozarta,  Šostakoviča, Pirchnera a Eröda. Vstup voľný :)



piatok 13. január 2017: Folklórny večer vo véčku​

Interaktívny hudobno-tanečno-zábavný folklórny večer, organizovaný v spolupráci so študentmi Katedry tanečnej tvorby HTF VŠMU. Prvý novoročný večer je organizovaný v spolupráci s Tanečnou skupinou Kumšt z Bratislavy a Ľudová hudba Michala Nogu, ktorá vás bude zabávať počas celého večera.



celý víkend: Viktor Frešo, Overheads​

V Galérii Nadbalka predstavuje Viktor Frešo premiérovo svoj najnovší cyklus sochárskych portrétov pod názvom Overheads. Nebol by to Frešo, keby k tomuto tradičnému problému nepristúpil inak, s provokačnou „iskrou v oku“, ako to uňho býva zvykom. Výstava potrvá až do 5. marca 2017.



sobota 14. január 2017: Funky Ples w/ Nicole McCloud

V sobotu večer vám Nu Spirit Club pripraví slovensko-americkú funková smršť akú ste ešte nezažili. Skupina Funkiez vystúpi s americkou speváčkou Nicole McCloud. Support: DJs Little Loui, Hans & Tasun.



nedeľa 15. január 2017: Siesta v galérii špeciál: Ján Zelinka a nestex

Vzájomná konfrontácia diel sochára Jána Zelinku a jadra historických zbierok SNG v nestálej expozícii vyvoláva množstvo protichodných reakcií. V nedeľu sa vyberte na výsklad k výstave Siesta v galérii, ktorá bude zameraná na hľadanie spoločných tém a odlišností v rozdielnom uchopení hmoty v starom a v súčasnom umení. Vstup je voľný :)

Pre informácie o nových filmoch v kinách klikajte na náš blog Filmové novinky 

Čo robiť s deťmi cez víkend? Klikajte na náš obsiahly blog plný detských akcií Kam s deťmi cez víkend?