V októbri sa do Bratislavy vrátia britskí Belleruche

Po ročnej prestávke sa do Bratislavy vráti londýnske trio Belleruche, ktoré sa medzičasom stalo jedným z najobletova­nejších súborov na britskej nezávislej scéne.

blog

Belleruche vystúpia 17. októbra v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj.

Belleruche, ktorí kombinujú vo svojej tvorbe elektroniku, soul, funk, blues aj hiphop, predstavia v Bratislave svoj aktuálny album Rollerchain. Podľa prestížneho britského magazínu Clash ním výrazne posúvajú hranice hudobného štýlu, ktorému sa venujú. Belleruche sa podľa magazínu podarilo vytvoriť „niečo úplne odlišné od kohokoľvek iného na scéne“.

Hlavným poznávacím znamením súboru je speváčka Kathrin de Boer, ktorá podľa kritikov disponuje jedným z najvýraznejších soulových hlasov súčasnosti. Skupina, ktorá vznikla v roku 2005, bola pôvodne prirovnávaná najmä k triphopovým Portishead či elektro-folkovým Lamb, no postupne sa prepracovala k osobitému zvuku niekde na pomedzí „zremixovaného bluesu“ a elektroniky na spôsob Moloka, s ktorým ju spája aj veľmi podobný hlasový prejav speváčky.

Belleruche majú na konte už štyri dlhohrajúce platne, pričom hneď tá prvá z roku 2007 sa stala najpredávanejším debutom značky True Thoughts, vydávajúcej okrem iných aj interpretov ako Bonobo, Quantic či Alice Russell.

Belleruche, 17.10.2012, KC Dunaj