Štyri tipy na zaručene dobrú lyžovačku do 3 hodín od Bratislavy

Upravené svahy, zasnežená krajina s nádherným výhľadom, horský vzduch a útulné chaty – to všetko sú ingrediencie na nezabudnuteľnú zimnú dovolenku.

blog

Lyžiarske strediská Hinterstoder a Wurzeralm

Hinterstoder-Wurzeralm ležia pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge, resp. vrchu Warscheneck a kvôli dobrej dostupnosti z diaľnice Pyhrn či verejnými dopravnými prostriedkami patria k najvyhľadávanejším lyžiarskym strediskám Horného Rakúska. V oboch lyžiarskych strediskách s dobrými snehovými podmienkami už zahájili lyžiarsku sezónu 

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 metrov nad morom, a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s celkovou dĺžkou až 40 km. Na svoje si tu prídu tak športoví lyžiari hľadajúci výzvy – napr. na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, ako aj rodiny, ktoré túžia po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ trasách.

Wurzeralm ponúka na 22 kilometroch zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na okolité hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka na svete vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné svahy a tradičné chaty.

Atraktívne podujatia: 

23. - 24.1.2017: Hornorakúske rodinné dni so senzačnými cenami

31.1. – 1.2.2017: FIS Super-G a Super Kombi žien (Wurzeralm)

11.2.2017: Rock am Berg (Rock na kopci) na chate Löger-Hütt´n (Hinterstoder)

28.2.2017: Zimné Barbecue pri stanici lanovky (Wurzeralm)

3.3.2017: Master of Snow – Höss XL – najdlhší obrovský slalom na svete

Ďaľšie informácie k obom hornorakúskym lyžiarskym strediskám nájdete na www.hiwu.at

 

©OÖT_Röbl                                            ©OÖT_Röbl                                           ©TVB Pyhrn-Priel_Himsl

Lyžiarsky rezort Hochkar/Lackenhof am Ötscher

Hochkar/Lackenhof am Ötscher je najväčší lyžiarsky rezort Dolného Rakúska. Obe lyžiarske strediská sú vzdialené od seba iba 40 km a tak môžete počas vašej zimnej dovolenky vyskúšať Hochkar aj Lackenhof. Spojené sú bezplatným skibusom a lyžiarsky lístok platí pre obidve. 

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska, Hochkar, známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok vďaka svojej výške a severnej polohe, zahájilo práve lyžiarsku sezónu. Vo vzdialenosti len 260 km od Bratislavy  sa Hochkar prezentuje svojimi 9 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, snowparkom a nádhernou krajinou s panorámou, ktorá je pre Dolné Rakúsko naozaj jedinečná! Hochkar funguje ako freeride centrum a tréningové miesto rakúskych lyžiarov – účastníkov svetových pohárov, v ktorom sa zrodili hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel. 

Lyžiarske stredisko Lackenhof am Ötscher, vzdialené len 240 km od Bratislavy, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších je tu Sunny Kids Park s čarovným pohyblivým pásom, pre väčších je k dispozícii snowpark pre lyžiarskych a snowboardových freestylerov. Vďaka 9 lanovkám a 19 kilometrom zjazdoviek so všetkými úrovňami náročnosti si tu vhodný svah nájde každý lyžiar. V starobylých apré ski chatách môžu nechať hostia svoju peknú lyžovačku doznieť v príjemnej atmosfére pri kulinárskej ochutnávke miestnych špecialít. 

Atraktívne podujatia: 

04.02.2017 – Fire & Ice

25.02.2017 – Ötscher Hüttengaudi

21.1.2017 –Zimná slávnosť s rádiom NÖ na Hochkare

28.1.2017 – 1* Open Faces Freeride Contest

08.4.2017 – 1. Dirndlskitag na Hochkare – lyžovačka v krojoch

Aktuálne informácie o prevádzke, podujatiach a ďaľších top aktualitách nájdete na web stránkach www.oetscher.at und www.hochkar.com 

©alexkaiser.at                                       ©alexkaiser.at                                       © Fred Lindmoser

 

Dolnorakúsky Hochkar/Lackenhof am Ötscher, Hinterstoder-Wurzeralm spolu s ďaľšími hornorakúskymi strediskami Kasberg a Hochficht, Action Hill v Hochkössen v Tirolsku a nádherný Heiligenblut am Großglockner v Korutánsku patria spolu so  Schnalstalským oblasti Südtirol v Taliansku, do skupiny www.skisport.com

Vďaka tomuto združeniu zažijete jednoduchšie a cenovo výhodnejšie lyžovanie vo všetkých týchto 9 lyžiarskych strediskách.

Z rodinných ponúk platných vo všetkých deviatich strediskách profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2007) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú lyžiarsku kartu Snehuliak – Schneemankarte – iba za 3 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti). V ponuke sú atraktívne paušálne balíčky počas víkendov, troch alebo štyroch dní či celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny.