Stream Slovenskej filharmónie oslavuje svoje 10. narodeniny

Slovenská filharmónia prináša už 10 rokov záznamy svojich vybraných koncertov aj na internete. Pripravuje ich tím zvaný "Streamboyz", ktorý pre vás za 10 rokov pripravil už viac ako 800 záznamov koncertov.

blog

Slovenská filharmónia uvádza počas sezón celé spektrum koncertov pre návštevníkov všetkých vekových kategórii. Veľké symfonické a vokálno-inštrumentálne koncerty vo  štvrtky a piatky, utorkové komorné večery  alebo nedeľné popoludnia. Koncerty pre deti s rodičmi vo vybrané soboty. V krátkosti povedané – v bratislavskej Redute hráme takmer každý deň. Ak nestihnete prísť na všetky podujatia, ktoré ste si naplánovali, chcete si spätne vypočuť koncert ktorý vás očaril, prípadne o ktorom ste počuli, bývate v inom meste  – je to možné.  Slovenská filharmónia prináša už 10 ROKOV záznamy svojich vybraných koncertov aj na internete. 

Pripravuje ich pravidelne tím kolegov SF, s výstižným pracovným názvom „Streamboyz „  (Marek Piaček, Vašo Frkal ml., Stano Beňačka,  Jozef Chabroň, Renáta Beličová a Peter Gonda ).  „ Prvý záznam sa uskutočnil 22. februára 2008. Pod vedením Alexandra Rahbariho hral orchester Slovenská filharmónia Pucciniho Preludio sinfonico, op. 1, Mendelssohnovu 4. symfóniu „Taliansku“ a po prestávke Čajkovského Talianske capriccio, op. 45, a predohru-fantáziu Rómeo a Júlia,“ hovorí Stano Beňačka. S nápadom streamovania prišiel pred 10 rokmi generálny riaditeľ SF Prof. Marian Lapšanský. V roku 2007 navštívil  fínsky symfonický orchester v Lahti, kde bol oboznámený s projektom ClassicLive – internetovými prenosmi koncertov a divadelných predstavení. Tento model úspešne preniesol do Bratislavy. Slovenská filharmónia  ako prvá slovenská  hudobná inštitúcia ponúkla túto službu, ktorá je v dnešnej dobe celosvetovým trendom.

Za desať rokov „Streamboyz „  úspešne pripravili   viac ako 800 záznamov koncertov, ktoré ostanú v archíve inštitúcie.

Stačí si zapnúť  počítač, tablet,  smartfón..., pripojiť sa na internet a pozrieť si koncert  zo záznamu na stránke http://stream.filharmonia.sk/.