Radosť z rodinnej lyžovačky v strediskách skisport.com

Využite lyžiarsku kartu Snehuliak a dovolenkujte s rodinou v niektorom z ôsmych rakúskych lyžiarskych stredísk, združených pod značkou skisport.com. Každé z týchto ôsmych lyžiarskych stredísk je ideálnou dovolenkovou destináciou a ponúkajú rodinám s deťmi špeciálne paušálne ponuky.
blog

Nájdete ich v dolnorakúskych lyžiarskych strediskách so zaručene dobrými snehovými podmienkami v Lackenhof am Ötscher a Hochkar, v hornorakúskych top destináciách Hinterstoder a Wurzeralm či Kasberg a Hochficht alebo na Action Hill v tirolskom Hochkössen či v nádhernom korutánskom stredisku Heiligenblut am Großglockner.

skisport.com robí lyžovanie jednoduchšie a cenovo výhodnejšie!

Z rodinných ponúk profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2009) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú kartu Snehuliak – Schneemannkarte – iba za 3 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Spolu s podnikmi cestovného ruchu v týchto regiónoch si osem rakúskych lyžiarskych stredísk dalo za cieľ ponúkať cenovo výhodné lyžiarske dovolenky pre rodiny. Vďaka tejto iniciatíve sú v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, troch alebo štyroch dní alebo celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny. 

© OÖT Röbl

Lyžiarske strediská skupiny www.skisport.com

Hochkar

Hochkar je najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska s legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 8 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, traťou Snowtrail Route99 a nádhernou panorámou. Hochkar je freeride centrum a tréningové miesto hviezdnych rakúskych lyžiarov –Thomasa Sykoru, Andreasa Budera, Kathrin Zettel a Katharina Gallhuber.

www.hochkar.at

© alexkaiser.at

Lackenhof am Ötscher

Lackenhof am Ötscher, vzdialený od Bratislavy len 220 km, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších tu je Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii 6 vlekov a 19 km perfektne upravených zjazdoviek. Od začiatočníkov až po profíkov si zaručene každý nájde ten svoj svah. V pôvodných lyžiarskych chatách s typicky regionálnou ponukou pohostenia môžu hostia nechať doznieť svoj deň na lyžiach v príjemnej atmosfére.

www.oetscher.at

© Peter Faschingleitner

Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht sa nachádza v rozprávkovej zimnej krajine na trojmedzí Rakúska, Nemecka a Česka. Hojdačka cez tri vrchy je ľahko dostupná a svojou perfektne zladenou infraštruktúrou uľahčuje svojim hosťom lyžovanie. Rozmaznávajú ich tu krátke prechody od parkoviska k vlekom, výškovo nastaviteľné nástupné pomocné prostriedky, nová 10-miestna kabínová lanovka, nový detský svet priamo vedľa lyžiarskej arény s najlepšou ponukou jedál. V najväčšom rakúskom lyžiarskom stredisku mimo Álp si na rozmanitých svahoch, vo funparkoch a na cross trati nájdu výzvy rodiny i ambiciózni lyžiari. Stredisko Hochficht ponúka 9 lanoviek a vlekov a okolo 20 km zjazdoviek. 

www.hochficht.at

© OÖ Tourismus, Erber

Kasberg

V strede Horného Rakúska, v Grünau, leží Almtal-Bergbahnen am Kasberg, lyžiarske stredisko pre rodiny vhodné pre začiatočníkov a pokročilých lyžiarov s rozsiahlymi, deťom prístupnými, zjazdovkami. Lyžiarsky región Kasberg je vybavený 10 vlekmi a lanovkami a má 21 km zjazdoviek. Mnohé chaty pozývajú na príjemnú chvíľku oddychu. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa jednej štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám v Rakúsku.

www.kasberg.at

© Almtal-Bergbahnen

Hinterstoder a Wurzeralm

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge a jeho vrchu Warscheneck a je dobre dostupný autom po diaľnici Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami. 

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 m n. m. a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s dĺžkou 40 km. Na svoje si tu prídu milovníci zimných športov hľadajúci výzvy na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, i rodiny túžiace po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ zjazdovkách.

© Oberösterreich Tourismus GmbH, Stefan Mayerhofer

Novinka budúcej zimnej sezóny 2019/20 – nový Apartmánový hotel ALPRIMA

Pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge vyrastie budúci rok apartmánový hotel prvej  triedy. Jediné ubytovacie zariadenie tohto druhu v Hornom Rakúsku bude mať pre hostí 330 postelí. Ideálne pre všetkých, ktorí hľadajú cenovo výhodné ubytovanie počas dovolenky. Pohodlné zariadenie s vlastnou kuchyňou a hotelovým servisom ponúkne svojim hosťom všetko čo potrebujú počas dovolenky v tomto type ubytovania.

Oblasť Wurzeralm ponúka na 22 km zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka Európy vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdovky a tradičné chaty. 

www.hiwu.at

© HIWU, Hinterramskogler

HochKössen

HochKössen sa nachádza v jednom z tirolských regiónov s najbohatšou snehovou nádielkou, v Kaiserwinkl. Tu leží „Action Hill“ s vynikajúco upravovanými svahmi pre lyžiarov všetkých úrovní, Sunny Kids Park pre najmenších a vynikajúca gastronomická ponuka uprostred nenapodobniteľnej panorámy pohoria Kaisergebirge. K dispozícii je 11 lanoviek a vlekov a celkovo 22 km zjazdoviek na 51 ha lyžiarskej plochy.

www.bergbahnen-koessen.at

© Berndard

Grossglockner/Heiligenblut – novinka: karta Grossglockner PlusCard

Spoznajte tie najpôsobivejšie stránky oblasti okolo pohoria Grossglockner. Nekonečná panoráma, úžasné zjazdovky vo vysokohorskom teréne, zážitky na celý život. Slnečné lyžiarske stredisko položené z väčšej časti na južnej strane v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov, 55 km veľkoryso rozmiestnených svahov pre všetky lyžiarske úrovne, 1500 ha freeride arénu a značkované lyžiarske trasy pre ambicióznych zimných športovcov.

Vysoká poloha a moderné zasnežovacie zariadenia sú až do jari zárukou dobrých snehových podmienok. Užite si jedinečný výhľad na najvyšší vrch Rakúska, Großglockner (3 798 m) a ďalších 40 trojtisícoviek. Pekné reštaurácie a útulné lyžiarske chaty pozývajú na chvíľku oddychu a robia lyžovačku v stredisku Heiligenblut jedinečnou. Nová Grossglockner PlusCard ponúka navyše vstup do jedinečného zážitkového sveta. Skúsení sprievodcovia rozšírili pre vás športové dobrodružstvo až za hranice jestvujúcich 55 km zjazdoviek a to za zvýhodnené ceny.

www.gross-glockner.at

© M. Rupitsch

www.skisport.com 

Odporúčame

múzeum

Schloss Hof

Cisársky zámok Schloss Hof poskytuje perfektné prostredie vďaka jedinečnému prepojeniu imperiálneho zámku, umelecky sformovaného...Viac
ihriská a parky

Železná studienka a Partizánska lúka

Patria medzi najznámejšie bratislavské rekreačné lokality. Obe sú súčasťou Bratislavského lesoparku a nachádzajú sa na juhu...Viac
divadlo

Bibiana dom umenia pre deti

Bibiana, Medzinárodný dom umenia pre deti, je kultúrna inštitúcia s medzinárodnou pôsobnosťou. Orientuje sa na umeleckú tvorbu...Viac
blog

Kam s deťmi v zlom počasí

Či je leto a či zima, zlé počasie nás dokáže vždy potrápiť. Hlavne našu fantáziu. Najmä ak trvá dlhšie a vymyslieť zaujímavý a...Viac
09.10.2016
odporúčame!