Radosť z rodinnej lyžovačky v strediskách skisport.com

Využite lyžiarsku kartu Snehuliak a dovolenkujte s rodinou v niektorom z ôsmych rakúskych lyžiarskych stredísk, združených pod značkou skisport.com. Každé z týchto ôsmych lyžiarskych stredísk je ideálnou dovolenkovou destináciou a ponúkajú rodinám s deťmi špeciálne paušálne ponuky.
blog

Nájdete ich v dolnorakúskych lyžiarskych strediskách so zaručene dobrými snehovými podmienkami v Lackenhof am Ötscher a Hochkar, v hornorakúskych top destináciách Hinterstoder a Wurzeralm či Kasberg a Hochficht alebo na Action Hill v tirolskom Hochkössen či v nádhernom korutánskom stredisku Heiligenblut am Großglockner.

skisport.com robí lyžovanie jednoduchšie a cenovo výhodnejšie!

Z rodinných ponúk profitujú predovšetkým rodiny s deťmi. Deti do 10 rokov (ročník 2009) v sprievode jedného z rodičov s platným lyžiarskym lístkom tak majú kartu Snehuliak – Schneemannkarte – iba za 3 eurá na deň (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti).

Spolu s podnikmi cestovného ruchu v týchto regiónoch si osem rakúskych lyžiarskych stredísk dalo za cieľ ponúkať cenovo výhodné lyžiarske dovolenky pre rodiny. Vďaka tejto iniciatíve sú v ponuke atraktívne paušálne balíky počas víkendov, troch alebo štyroch dní alebo celého týždňa mimo hlavnej sezóny za senzačné rodinné ceny. 

© OÖT Röbl

Lyžiarske strediská skupiny www.skisport.com

Hochkar

Hochkar je najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska s legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Vo vzdialenosti len 240 km od Bratislavy sa Hochkar prezentuje svojimi 8 modernými vlekmi a lanovkami, 19 km zjazdoviek, traťou Snowtrail Route99 a nádhernou panorámou. Hochkar je freeride centrum a tréningové miesto hviezdnych rakúskych lyžiarov –Thomasa Sykoru, Andreasa Budera, Kathrin Zettel a Katharina Gallhuber.

www.hochkar.at

© alexkaiser.at

Lackenhof am Ötscher

Lackenhof am Ötscher, vzdialený od Bratislavy len 220 km, je stredisko so širokým spektrom ponúk pre celú rodinu. Pre najmenších tu je Sunny Kids Park s pásovým vlekom, pre väčších je k dispozícii 6 vlekov a 19 km perfektne upravených zjazdoviek. Od začiatočníkov až po profíkov si zaručene každý nájde ten svoj svah. V pôvodných lyžiarskych chatách s typicky regionálnou ponukou pohostenia môžu hostia nechať doznieť svoj deň na lyžiach v príjemnej atmosfére.

www.oetscher.at

© Peter Faschingleitner

Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht sa nachádza v rozprávkovej zimnej krajine na trojmedzí Rakúska, Nemecka a Česka. Hojdačka cez tri vrchy je ľahko dostupná a svojou perfektne zladenou infraštruktúrou uľahčuje svojim hosťom lyžovanie. Rozmaznávajú ich tu krátke prechody od parkoviska k vlekom, výškovo nastaviteľné nástupné pomocné prostriedky, nová 10-miestna kabínová lanovka, nový detský svet priamo vedľa lyžiarskej arény s najlepšou ponukou jedál. V najväčšom rakúskom lyžiarskom stredisku mimo Álp si na rozmanitých svahoch, vo funparkoch a na cross trati nájdu výzvy rodiny i ambiciózni lyžiari. Stredisko Hochficht ponúka 9 lanoviek a vlekov a okolo 20 km zjazdoviek. 

www.hochficht.at

© OÖ Tourismus, Erber

Kasberg

V strede Horného Rakúska, v Grünau, leží Almtal-Bergbahnen am Kasberg, lyžiarske stredisko pre rodiny vhodné pre začiatočníkov a pokročilých lyžiarov s rozsiahlymi, deťom prístupnými, zjazdovkami. Lyžiarsky región Kasberg je vybavený 10 vlekmi a lanovkami a má 21 km zjazdoviek. Mnohé chaty pozývajú na príjemnú chvíľku oddychu. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa jednej štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám v Rakúsku.

www.kasberg.at

© Almtal-Bergbahnen

Hinterstoder a Wurzeralm

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm leží pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge a jeho vrchu Warscheneck a je dobre dostupný autom po diaľnici Pyhrn alebo verejnými dopravnými prostriedkami. 

V stredisku Hinterstoder nájdete jedinú hornorakúsku lyžiarsku oblasť, ktorá hostila svetový pohár. Siaha do výšky 2000 m n. m. a tak zimným športovcom ponúka zvlášť vysokú záruku dobrých snehových podmienok na svahoch s dĺžkou 40 km. Na svoje si tu prídu milovníci zimných športov hľadajúci výzvy na pretekárskej trati Hannesa Trinkla, i rodiny túžiace po zábave a rozmanitosti na mnohých „modrých“ zjazdovkách.

© Oberösterreich Tourismus GmbH, Stefan Mayerhofer

Novinka budúcej zimnej sezóny 2019/20 – nový Apartmánový hotel ALPRIMA

Pred dychvyrážajúcou kulisou pohoria Totes Gebirge vyrastie budúci rok apartmánový hotel prvej  triedy. Jediné ubytovacie zariadenie tohto druhu v Hornom Rakúsku bude mať pre hostí 330 postelí. Ideálne pre všetkých, ktorí hľadajú cenovo výhodné ubytovanie počas dovolenky. Pohodlné zariadenie s vlastnou kuchyňou a hotelovým servisom ponúkne svojim hosťom všetko čo potrebujú počas dovolenky v tomto type ubytovania.

Oblasť Wurzeralm ponúka na 22 km zjazdoviek pohodovú lyžovačku s nádherným výhľadom na hory. Najrýchlejšia pozemná lanovka Európy vyvezie hostí k vrcholnej stanici Wurzeralm za rekordný čas. Tam na nich čaká Sunny Kids Park pre deti, nádherné zjazdovky a tradičné chaty. 

www.hiwu.at

© HIWU, Hinterramskogler

HochKössen

HochKössen sa nachádza v jednom z tirolských regiónov s najbohatšou snehovou nádielkou, v Kaiserwinkl. Tu leží „Action Hill“ s vynikajúco upravovanými svahmi pre lyžiarov všetkých úrovní, Sunny Kids Park pre najmenších a vynikajúca gastronomická ponuka uprostred nenapodobniteľnej panorámy pohoria Kaisergebirge. K dispozícii je 11 lanoviek a vlekov a celkovo 22 km zjazdoviek na 51 ha lyžiarskej plochy.

www.bergbahnen-koessen.at

© Berndard

Grossglockner/Heiligenblut – novinka: karta Grossglockner PlusCard

Spoznajte tie najpôsobivejšie stránky oblasti okolo pohoria Grossglockner. Nekonečná panoráma, úžasné zjazdovky vo vysokohorskom teréne, zážitky na celý život. Slnečné lyžiarske stredisko položené z väčšej časti na južnej strane v regióne pod Großglocknerom ponúka 12 lanoviek a vlekov, 55 km veľkoryso rozmiestnených svahov pre všetky lyžiarske úrovne, 1500 ha freeride arénu a značkované lyžiarske trasy pre ambicióznych zimných športovcov.

Vysoká poloha a moderné zasnežovacie zariadenia sú až do jari zárukou dobrých snehových podmienok. Užite si jedinečný výhľad na najvyšší vrch Rakúska, Großglockner (3 798 m) a ďalších 40 trojtisícoviek. Pekné reštaurácie a útulné lyžiarske chaty pozývajú na chvíľku oddychu a robia lyžovačku v stredisku Heiligenblut jedinečnou. Nová Grossglockner PlusCard ponúka navyše vstup do jedinečného zážitkového sveta. Skúsení sprievodcovia rozšírili pre vás športové dobrodružstvo až za hranice jestvujúcich 55 km zjazdoviek a to za zvýhodnené ceny.

www.gross-glockner.at

© M. Rupitsch

www.skisport.com 

Odporúčame

blog

Najlepšie ihriská v Bratislave a okolí

Radi chodíte s deťmi von, no otravuje vás už chodiť na to isté ihrisko? Tipov, kde ísť v rámci Bratislavy a okolia je viac ako...Viac
03.10.2016
odporúčame!
blog

Kam z mesta za zvieratami

Jar je konečne tu, príroda sa pomaly prebúdza zo zimného spánku. Chcete vedieť kde uvidíte malé jahniatka, kozičky, kuriatka,...Viac
24.03.2016
odporúčame!
vyhliadka

Rozhľadna na Veľkej Homoli

Ak máte radi krásne výhľady spojené s príjemnou turistikou, odporúčame výlet k rozhľadni na Veľkej Homoli. Rozhľadňa Alexandra...Viac
iná akcia

Rodinná nedeľa: Nečakané stretnutia

Vylepšený formát spoločnej nedele pre celú rodinu. Počas dvojhodinového stretnutia navštívime aktuálne výstavy či iné zaujímavé...Viac
Ne 24.3.2024 / Slovenská národná galéria Bratislava
odporúčame!