Prispej na ovocný sad SNG v Pezinku

Slovenská národná galéria rozbieha projekt obovy ovocného sadu v Schaubmarovom mlyne SNG v Pezinku, ktorý chce premeniť ho miesto, kde môžete tráviť svoj voľný čas a oddychovať. Ošetrí existujúce stromy a vysadí 33 nových stromov a viac ako 100 kríkov. Prispieť môžete aj vy cez platformu starlab.sk.

blog

KLIK - Prispejte a vyberte si svoju odmenu

Z vašich príspevkov sa budú môcť nakúpiť a zasadiť všetky stromy a kríky a upraviť sad tak, aby sa mohol čoskoro sprístupniť verejnosti. Pokiaľ sa rozhodnete podporiť projekt, môžete si vybrať z vyše 12 odmien: od pohľadníc a tašiek cez diela či reprodukcie až po 32 veľkých stromov.   

 

Celá mlynská usadlosť je technickou pamiatkou a minulý rok ubehlo 250 rokov od jej postavenia! Dnes si tu môžete pozrieť expozíciu mlynárstva a galériu výtvarného umenia.

Schaubmarov mlyn nájdete na okraji Pezinka, v mestskej časti Cajla a už pár desiatok rokov je súčasťou Slovenskej národnej galérie. Celá mlynská usadlosť je technickou pamiatkou a minulý rok ubehlo 250 rokov od jej postavenia! Dnes si tu môžete pozrieť expozíciu mlynárstva a galériu výtvarného umenia.



Galéria chce vytvoriť prirodzenú záhradu – ovocný sad, ktorý pripomína detstvo u starých rodičov na dedine. Stromy, kríky či trvalky, ktoré v areáli Schaubmarovho mlyna plánuje vysadiť vyberali tak, aby ich vedeli zužitkovať – na varenie džemov a kompótov, prípravu sušených čajov alebo len tak do vázy. Toto všetko bude námetom na množstvo tvorivých, vzdelávacích či remeselných aktivít a tiež na výrobu vlastných produktov.



Už teraz sa v mlyne konajú pravidelné programy pre rodiny či výklady k aktuálnym výstavám. Realizovaním projektu bnovy sadu sa tak Schaubmarov mlyn stane príjemné oddychové a stretávacie miesto pre ľudí, ktorí chcú tráviť čas na čerstvom vzduchu.