Premiéra Ladies na Cherchez La Femme

Aj slovenská hudba má veľké množstvo skvelých ženských interpretiek. Dôkazom toho bude piatkový večer festivalu Cherchez La Femme.

blog

12. apríla sa v Ateliéri Babylon predstaví Katka Korček s Lady Kazoo a v špeciálnej premiére vystúpi projekt Ladies & Eugen Botoš, zostavený špeciálne pre festival.

Slovenský ženský večer otvorí svojím koncertom Kat Korček & Lady Kazoo. Katarína Korček sa na slovenskej hudobnej scéne pohybuje približne 20 rokov, počas ktorých vystupovala nielen ako speváčka, ale aj ako autorka hudby a textov piesní. Spievať začala s kapelou AccidentsHappen, krátko na to sa však stala súčasťou MADE II MATE, ktorá patrila medzi najznámejšie kapely svojej doby a stala jej hudobným domovom a vášňou na dlhé roky. Po rozpade kapely Katarína Korček založila nové hudobné zoskupenie LADY KAZOO, s ktorým sa predstaví aj na bratislavskom mestskom festivale.

Jedinečný hudobný projekt Ladies & Eugen Botoš vznikol špeciálne pri príležitosti festivalu Cherchez La Femme. Pod vedením Eugena Botoša, známeho slovenského producenta, skladateľa, aranžéra a klavíristu sa predstavia tri skvelé slovenské speváčky – džezová diva Zuzana Mikulcová, začínajúca MIMIE a s projektom sa premiérovo predstaví aj Zdenka Predná. V podaní týchto troch mladých div odznejú hity v rytme funku a RnB.

Počas prvého ročníka festivalu Cherchez La Femme bude odohraných viac ako štrnásť koncertov a živých vystúpení kapiel a projektov, kde hlavnú úlohu hrajú ženy a ich tvorba.

Festival 11. apríla otvorí svojím koncertom v Ateliéri Babylon Iva Bittová za asistencie švajčiarskej electro-džezovej interpretky Oy, Slovensko bude mať zastúpenie nielen v piatkový večer prostredníctvom Katky Korček & Lady Kazoo a projektu Ladies, ale aj v záverečný festivalový večer v Ateliéri Babylon, kedy sa predstaví v Puding Pani Elvisovej a belgické duo Soldout.

Pozrite si kompeltný program festivalu Cherchez La Femme