Leto s francúzskymi komédiami v kine Lumière

K letným horúčavam nemysliteľne patrí ľahkosť a zábava. Nie je to inak ani pri výbere filmových žánrov, lebo práve leto je obdobie plné dobrodružstiev, zábavy a oddychu od školských či pracovných povinností. Práve preto vznikol výber filmových titulov, ktorý divákom prináša ľahké a usmievavé snímky pri ktorých môžu zabudnúť na starosti. 

blog

Program: 

Teddy
29.7.2021 o 20.20
30.7.2021 o 20.50
5.8.2021 o 20.30

Francúzsko, Pyreneje. Miestnych dedinčanov hnevá prítomnosť vlka. Dvadsaťročný Teddy žije so svojim adoptívnym strýkom a pracuje ako výpomoc v masážnom salóne. Jeho priateľka Rebecca čoskoro maturuje a má pred sebou svetlú budúcnosť. Začína sa horúce leto. Avšak Teddyho za splnu mesiaca poškriabe neznáma šelma v lese. Ako týždne ubiehajú, mladíka začínajú premáhať zvieracie pudy... Režisérkse dvojičky Ludovic a Zoran Boukherma prinášajú originálnu fúziu hororu a komédie so spoločenským podtextom francúzskeho vidieka.

Mucha v kufri
6.8.2021 o 20.45

Jean-Gab a Manu, dvaja prostí priatelia, nájdu obriu muchu zaseknutú v kufri auta a rozhodnú sa ju vytrénovať, aby si vďaka nej zarobili. Divoká a surrealistická road-movie od medzinárodne uznávaného režiséra Quentina Dupieux rozpráva jedinečný komediálny príbeh o priateľstve, veľkých snoch a ešte väčších katastrofách, ktoré sa dali do pohybu po nájdení obrovskej muchy. 

Delete History
2.8.2021 o 20.10
3.8.2021 o 20.20
9.8.2021 o 20.20

Traja susedia z predmestia sa vyrovnávajú s dôsledkami moderného sveta sociálnych médií. Marie, ktorá žije z rodinných prídavkov svojho manžela, sa obáva straty synovej úcty kvôli sexuálnej nahrávke. Bertrand nevie povedať nie reklamným hovorom a bojuje za ochranu svojej dcéry, ktorá je šikanovaná na sociálnych sieťach. Christine, potom, čo stratila všetko kvôli svojej závislosti na televíznych seriáloch, sa čuduje, prečo sa jej hodnotenie ako vodiča Uberu nezvyšuje. 

Na palubu!
4.8.2021 o 10.00

Letná (b)romanca, ktorá sa vyhýba klišé a banalitám. Guillaume Brac s ľahkosťou prepája tradíciu francúzskej novej vlny s americkou buddy komédiou. Mala to byť jednorazová spolujazda, ale všetko sa skomplikovalo už v Paríži, kde namiesto očakávaných slečien obsadili sedadlá Edouardovho auta zavalitý dobrák Chérif a zhovorčivý frajer Félix... Úzkostlivý mamičkin maznáčik sa za volantom stáva pasažierom Félixovho romantického nápadu prekvapiť na vidieku dievča, s ktorým prežil krátky letný románik.