Leto pod palmou v Novej Cvernovke láka na svieži program a tieň v parku

Nová Cvernovka sa nechystá cez letné prázdniny oddychovať. V priebehu mesiacov júl a august pripravuje bohatý outdoorový program. Podujatia budú mať pestrý záber od diskusií i prednášok, literárnych čítaní, cez filmy, hudobné koncerty i dj sety či popoludnia s chill oddychovým programom.

blog

Program letných mesiacov júl a august sa bude konať v Park de Palma,  čo je názov nášho parku susediaceho s bývalou fabrikou na výrobu olejov - Palma - ktorej dominantná sila výraznej výškovej technickej stavby je súčasťou miestneho genius loci. Preto park pod palmou - alebo - Park de Palma. V outdoorových priestoroch si budú môcť návštevníci vychutnať program, ktorý počas roka prebieha v sále.

Každý deň v týždni Leta pod Palmou bude venovaný inému podujatiu, vďaka čomu počas oboch letných mesiacov našim návštevníkom prinášame pravidelný program, v ktorom si nájdu svoje rodiny s deťmi, školopovinní aj pracujúci či teenageri a vysokoškoláci. Všetko Utorky budú patriť dokumentárnym filmom, stredy sa návštevníci dozvedia zaujímavosti z rôznych oblastí na prednáškach, štvrtky sa budú premietať tie najlepšie letné hrané filmy, piatky a soboty park roztancujú koncerty a live dj sety, nedele budú mať pokojnú atmosféru v podobe chill programu pre deti, rodičov aj nerodičov. Park de Palma bude mať otvorené svoje brány takmer každý letný deň!

Otvárací týždeň Leta pod Palmou odštartoval v utorok 2. júla letným kinom a  dokumentom o Richardovi Müllerovi Nespoznaný, program bude v stredu pokračovať prednáškou ako správne separovať odpad, ďalej sa návštevníci môžu tešiť na letnú lovestory Call me by your name a pracovný týždeň uzavrie koncert živelnej ženskej shoegazovej hudobnej kapely Žen z Chorvátska.

V priebehu nasledujúcich týždňov do programu pribudnú ďalšie koncerty a podujatia, ako napríklad sprievodné aktivity v rámci dúhového PRIDE Festivalu, letná Pecha Kucha Night Bratislava s gastro edíciou, warm-up nitrianskeho hudobného festivalu FLAAM, ochutnávka ciderov, večer instagramovej poézie “Od Slova do Slova”, premietanie série dokumentárnych filmov Expremiéri, koncert Mariána Slávku, predstavia sa hudobné zoskupenia Ptakh Jung z Ukrainy a Our Stories či mnohé ďalšie.