Kto je váš favorit z desiatky Anasoft litera?

Každý má svojho literárneho obľúbenca. Niekedy získa cenu Anasoft litera, niekedy zas Cenu čitateľov a niekedy len náš hlas, ktorý mu pošleme v internetovej ankete. Pre spisovateľky a spisovateľov je však najväčším ocenením to, keď si prečítame ich knihu. Prípadne ju posunieme aj ďalším priateľom.

blog

Samozrejme, najlepšie je, ak sme aj my čitatelia odmenení. To sa stáva napríklad vtedy, keď prečítame knihu, ktorá v nás žije ešte niekoľko dní. Alebo teraz. Stačí len kliknúť na stránku hlasovanie.anasoftlitera.sk a vyplniť jednoduchý formulár s hlasom pre literárne dielo, ktoré považujete z desiatky za najlepšie. 30. septembra 2021 bude vyžrebovaný výherca. Získa 200 eur v poukazoch na nákup kníh v partnerských kníhkupectvách a ročné predplatné literárneho mesačníka Rozum.

Hlasovanie bude ukončené 29. 09. 2021 o 09.00 h. Meno laureáta Ceny čitateľov sa dozviete počas slávnostného ceremoniálu odovzdávania ceny Anasoft litera.

Od 23.6. do 25.6.2021 sa v .kklube pod lampou koná Anasoft litera fest

Anasoft litera je najlepšie ohodnotená slovenská literárna cena za pôvodnú prózu vydanú v uplynulom roku, ktorá kladie dôraz nielen na finančnú odmenu pre autora najlepšej knihy (10 000 eur), ale predovšetkým na propagáciu desiatich kníh, ktoré porota vyhlásila 10. marca tohto roka. Výsadou Anasoft litery je predovšetkým automatická nominácia všetkých slovenských prozaických titulov a každoročná zmena poroty.

Ocenenie vzniklo v roku 2006 a doteraz ho získali: Pavel Vilikovský (dvakrát), Marek Vadas, Milan Zelinka, Alta Vášová, Stanislav Rakús, Monika Kompaníková, Balla, Víťo Staviarsky, Veronika Šikulová, Peter Macsovszky, Ondrej Štefánik, Etela Farkašová, Ivan Medeši a naposledy Alena Sabuchová.
Vďaka čitateľskému hlasovaniu doposiaľ Cenu čitateľov získali: Jaroslava Blažková, Dušan Dušek, Viliam Klimáček, Pavol Rankov, Veronika Šikulová, Pavol Vilikovský, opäť Veronika Šikulová, Lucia Piussi, Tomáš Varga, Peter Balko, znova Dušan Dušek, Jozef Karika, Daniel Majling, Milo Janáč a naposledy Silvester Lavrík.