Klubové filmy online

Ak vám obsah korporátnych streamovacích spoločností nestačí, alebo nevyhovuje, prečítajte si náš krátky prehľad o ďalších možnostiach. Stream, video-on-demand aj free filmy ponúka niekoľko nezávislých platforiem, prípadne Vimeo a YouTube kanálov.
blog

Edisonline od Film Europe ponúka za cenu jedného lístka do kina mesačný prístup ku službe, v ktorej bude v momente spustenia v základnom balíčku 50 filmov prevažne európskej produkcie, ocenených na festivaloch v Cannes, Benátkach, či v Berlíne, ďalších 12 filmov pre deti a prístup k online vysielaniu filmových kanálov Film Europe, Be2Can a Československo so stovkami festivalových a archívnych česko-slovenských snímok.

V priebehu jedného roka (do 31. 5. 2021) do Edisonline pribudne každý mesiac ďalších 30 filmov a postupne tak ponúkne viac než 400 SVoD snímok v základnom balíčku.

Prečítajte si viac info o Edisonline

--> Edisonline

Predplatné na mesiac streamovania za 6€

 

 

DAFilms.sk je najväčšou streamovacou službou u nás, ktorá je prioritne zameraná na lokálny obsah. Svoju činnosť odštartovala vo februári tohto roku a momentálne ponúka viac ako 300 prioritne slovenských a českých filmov. Denne aktualizuje svoj program o nové tituly a pripravuje programové špeciály, ktoré pomáhajú lepšie sa orientovať v obsahu. Diváci môžu vidieť nedávno premiérované filmy, retrospektívy aj oceňované diela 

Nájdete aktuálne filmy ako Osamelí bežci, Punk je hned!, Deti, Špina, alebo Piata ľoď, aj filmové klasiky ako Lásky jednej plavovlásky, Adéla ještě nevěčeřela, Sedmokrásky, Panelstory, alebo Diamanty noci.

Okrem novších aj starších hraných filmov, a tvorby pre deti sú v ponuke aj animované filmy, experimentálne filmy, dokumenty, a portéty osobností.

--> DAFilms.sk

Predplatné na mesiac streamovania za 6€ (zľava do 30. apríla), alebo video-on-demand (možnosť pozrieť si alebo zakúpiť si iba jeden film / rôzne ceny), pri niektorých filmoch platí akcia "zdieľaj a sleduj zadarmo".

   

 

Česká služba Aerovod ponúka stream aj video-on-demand predovšetkým kvalitných českých filmov a medzinárodných klubových filmov. Podobne ako DAFilms, orientácií v obsahu pomáhajú programové špeciály, napríklad zbierky filmov režisérov ako Aki Kaurismäki, Pedro Almodóvar, a Woody Allen, kolekcie škandinávskch a ázijských filmov, filmov ženských režisérok, či reštaurovaná klasika.

--> Aerovod

Predplatné na mesiac streamovania za 150Kč, alebo video-on-demand (možnosť pozrieť si alebo zakúpiť si iba jeden film / okolo 60Kč).

 

ASFK (Asociácia slovenských filmových klubov) má svoju video-on-demand službu na platforme Vimeo, obsah sa pridáva na týždennej báze. Pozrieť si môžete úspešné medzinárodné klubové filmy ako Parazit, Všetci to vedia, Happy End, Muž menom Ove, Moonlight, alebo Zjavenie.

--> ASFK VOD

Filmy sa prenajímajú na 48 hodín v rôznych cenách od 2€ do 3€.

 

Filmtopia je online! Distribučná spoločnosť ponúka na svojej video-on-demand službe na platforme Vimeo pestrý výber kvalitných filmov. Začína s dvoma silnými príbehmi, ktoré uvedie v slovenskej premiére: 22. apríla exkluzívne sprístupní dokument nominovaný na Oscara Krajina Medu, 25. apríla lyrický dokument o samote a návrate do života Sólo.

Do kolekcie filmov potom pribudnú každý týždeň dva nové tituly - artové filmy, klasika, umelecky spracované dokumenty, experimenty aj slovenské filmy.

--> Filmtopia online

Filmy sa prenajímajú na 48 hodín v rôznych cenách od 2€ 

 

Kinedok 2020! Prvým dokumentom, ktorý ponúka tohtoročný projekt KineDok, je film chorvátskeho režiséra Nebojšu Slijepčevića Srbenka. Silný príbeh vychádza zo skutočných, no časom premlčaných udalostí v bývalej Juhoslávii.

--> Prečítajte si viac o filme a o tohtoročnej ponuke dokumentov pod hlavičkou Kinedoku.

Kino Lumiére premieta online! Živé prenosy sú zatiaľ naplánované trikrát do týždňa, premietať sa bude vždy v sobotu, utorok a vo štvrtok vždy o 20:20. Projektu Kino Lumière doma ponúkne divákom filmy, ktoré vstúpili do distribúcie krátko pred pandémiou. Ide o diela, ktoré nemali príležitosť využiť svoj divácky potenciál.

V tomto prípade ide aj o spoločenskú aktivitu: kupujete si lístky do kina, filmy pozeráte spolu s inými. Súčasťou projekcií bude aj chat s divákmi. Pridanou hodnotou pri vybraných filmoch budú lektorské úvody či projekcie krátkych filmov zo zbierok Slovenského filmového ústavu. Počet vstupeniek je z dôvodov premietacích práv limitovaný na 500ks.

--> Kino Lumiére doma

Vstupenky od 2,50€

 

 

Nezávislá streamovacia služba MUBI funguje v princípe ako kinoklub s výnimočne kvalitnou dramaturgiou. Dostupná je v prehliadačoch, cez aplikácie, na Apple TV, Android TV aj ďalších platformách.

Každý deň pribudne do ponuky jeden film, ktorý sa drží na programe 30 dní. Na MUBI nájdete kultové klasiky aj fantastické súčasné filmy, diela známych majstrov aj mladých talentov, hrané filmy aj dokumenty z celého sveta. 

MUBI má aj bohatú filmotéku vido-on-demand (rentals), takisto slúži ako databáza filmov a komunita fanúšikov.

--> MUBI

Prvých sedem dní zdarma, potom 9,99€ na mesiac; video-on-demand 3,99€ za film.

 

 

Česká filmová klasika na YouTube

Zbierka klasickej českej aj československej tvorby, ČB aj farebné. Nielen hrané, aj animované a dokumentárne filmy. Bílá paní, Upír z Feratu, Pražská pětka, 40 dědečků, a mnoho iných.

Filmy česky a zadarmo na YouTube

České filmy novšieho dáta: Pelíšky, Samotáři, Horem pádem, Želary, Lea, Vaterland atď. + Krteček