Ktoré kiná už premietajú?

Menšie kiná a kinokluby už čakajú na divákov: pri dodržaní aktuálnych hygienických a pandemických predpisov si už môžete pozrieť filmy na magickom veľkom plátne, s dobrým a hlasným zvukom. Pozrite si zoznam kín, ktoré sú už otvorené. Pridávame aj filmové tipy na tento týždeň.
blog

Najbohatší program zo všetkých má Kino Lumière, zameraný na európsku a domácu kinematografiu, na klubové a umelecké filmy.

Kino Lumiére v týchto dňoch premieta napríklad (režisérsku) čiernobielu verziu oscarového filmu "Parazit", dokument o sexuálnych predátoroch na internete "V sieti", alebo príbeh posadnutosti vedou a vášňou medzi Mariou Sklodowskou-Curie a Pierrom Curiem "Radioactive".

V predpremiére si môžete pozrieť aj milenú francúzsku komédiu "Raoul Taburin" o famóznom opravárovi bicyklov, ktorý sa nevedel bicyklovať.

 

Artkino Za zrkadlom v Dome kultúry Zrkadlový háj premieta špičkové klubové filmy, okrem iných si môžete pozrieť aj "Radioactive", skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne Marie Curie-Sklodowskej. 

 

Kino Mier v Modre na kalinčiakovej ulici má pestrý program, okrem pondelka premieta každý deň rodinné, ako aj klubové filmy. Detské filmy sa premietajú v sobotu a nedeľu poobede.

V Modre sú na programe filmy ako "Lassie sa vracia", vojnová dráma "1917", celovečerný dokument o Baťovcoch "BATAstories", a moderná verzia príbehu Victora Huga "Bedári".

Francúzsky film "Bedári" sa premieta aj v A4-ke (v budove YMCA), ktoré okrem kina ponúka aj divadelné predstavenia, klik na program klubu.

 

Kino Lamač premieta každú nedeľu o 18:00, pozrite si program.

Amfiteáter Senec premieta denne okrem stredy o 21:00, pozrite si program.

Kino Film Europe nemá stabilný program, ale originálny prístup: za 75€ si môžete prenajať kinosálu pre max 15 divákov, a vybrať si film od rovnomennej distribučnej spoločnosti. Kliknite pre viac informácií o súkromných premietaniach v kine Film Europe.

Pokiaľ sa vám ešte stále radšej nechce do kina, prečítajte si náš prehľad o alternatívnych a lokálnych streamov a online požičovní kvalitnej kinematorgrafie.