Jarné novinky zo SNG

Jarný program v SNG sa neustále rozrastá. Nečakajte, kým sa otvoria priestory SNG a preskúmajte, čo prinášajú #online čítania, ktoré vás prenesú do sveta umenia. SNG ďalej prináša novú publikáciu k projektu Ilony Németh "Eastern Sugar" a ďalšie novinky.

blog

 Všetko bude fajn

Výstava nainštalovaná, programy pripravené, už nám chýbate len vy, naši návštevníci. My však nečakáme, kým sa otvorí, a preto ďalej prinášame aj #online čítania, ktoré vás prenesú do sveta umenia.
Veríme, že všetko bude fajn a čoskoro sa vidíme v galérii.

Sedem malých variácií veľkej témy: zlato v obraze

O význame a funkcii zlata v dejinách umenia si môžete prečítať v našom najnovšom príspevku, ktorý pre vás pripravil vedúci kurátor zbierok starého umenia Dušan Buran. Vo svojom texte a vybraných ukážkach sa pohybuje v rôznych časových obdobiach.
 

Významný medzinárodný projekt Ilony Németh EASTERN SUGAR má svoju publikáciu

SNG v spolupráci s vydavateľstvom Sternberg Press prináša viac ako 300-stranovú anglickú publikáciu s bohatým obrazovým sprievodom s názvom Ilona Németh: Eastern Sugar.

Bozkávam Ťa srdečne!

Bozky, dotyky a telesné výlučky v umení raného novoveku pre vás rozobrala kurátorka zbierok starého umenia Zuzana Ludiková. Prečítajte si jej zaujímavý pohľad spolu s ukážkami diel.

7 × spomínam na Paríž (v útrapách z intelektu)… Cestovateľské minimum II.

Kurátorka zbierok moderného a súčasného umenia Katarína Bajcurová pripravila druhé pokračovanie článkov o inšpiráciách a pôsobení našich umelcov v zahraničí. Tentokrát sa vyberieme po stopách vybraných výtvarných umelcov v Paríži.

Bogdanovi pod „kožu“

K najstarším zbierkovým predmetom SNG patria dve olejomaľby Jakuba Bogdana (Jacob Bogdani, 1658 - 1724). Boli to prvé diela formujúcej sa zbierky barokového umenia v galérii. 

„Vybodkujme sa“

Kolegovia z nášho vysunutého pracoviska v Kaštieli Strážky pripravili rodinnú aktivitu, v ktorej sa inšpirujete tvorbou Ladislava Mednyánszkého a jeho jedinečným pohľadom na okolitý svet. Pre rodiny s deťmi od 4 rokov.

Fotodokumentácia rekonštrukcie SNG

Prinášame vám najnovšie fotografie od nášho fotografa Martina Deka, ktoré dokumentujú stav rekonštrukcie areálu SNG. Viac zaujímavostí o rekonštrukcii, ale aj o zákulisí SNG sa dozviete aj v novej rubrike SNG_FM.

Prezrieť program výstav v SNG