Korona kultúra / hudba

Živá hudba aj DJské produkcie sa presťahovali na internet, dúfame že iba na niekoľko mesiacov. Pozrite si prehľad online streamov koncertov a iných hudobných aktivít. Pridávame ich priebežne.

blog

31. mája streamuje svoj tradičný koncert Bratislava Hot Serenaders, viac info.

 

Nuspirit Bar naživo streamuje každý večer okrem nedele od 21:00. Pozrite si lineup.

1. mája (piatok) od 20:00 koncertuje skupina Konflikt, streamujú kluby, festivaly, aj rádiá. Viac info.

1. mája (piatok) od 19:00 Vec + Tóno S., teda Ultrazvuk streamujú koncert, info na Facebook evente.

Množstvo živých online koncertov z celého sveta nájdete každý deň na platforme služby Songkick. Hviezdy aj menej známe mená, prevažne UK a US umelci, najbližšie napríklad IAMX, Norah Jones (štvrtok 30.4.), Moses Sumney, Janelle Monae(piatok 1.5.), LOW (každý piatok).

26. apríla (nedeľa) od 20:00 online koncert I.M.T. Smile, na tej istej platforme obchodu s potravinami budú ešte koncerty skupín Kollárovci a Polemic.

25. apríla (sobota) od 18:00 do 24:00 sa koná online verzia showcase festivalu - Virtual Sharpe

Ako pri regulérnom SHARPE festivale sa aj pri jeho online verzii môžete tešiť na pestrý hudobný aj konferenčný program. Zahrá luxemburská pesničkárka C'est Karma, ktorú vystrieda uletená slovenská kapela Raptor Koch. Druhá polovica hudobného programu bude patriť elektronickým live actom - energický set predstaví český elektronický hudobník HRTL a večer uzavrie modulárovým live techno set v podaní rusko-nórskej dvojice Bazalt.

25. apríla (sobota) od 19:30 Bratislavské mestské dni, koncert na terase s výhľadom na mesto pri západe slnka. Účinkujú: Teo Gertler (husle), Dušan Šujan (klavír), Jozef Lupták (violončelo), Boris Lenko (akordeón), Adriana Kučerová (operný spev), Róbert Pechanec (klavír), Janka Dekanková (spev), Ladislav Fančovič (klavír)

24. apríla (piatok) od 21:00 Save The Summer SK ponúka online set DJa EKG 

23. apríla (štvrtok) od 20:00 Vec + Škrupo + Ema Kakarová naživo v rámci online hudobného festivalu Plody doby s kvalitným lienupom.

Ďalšie koncerty festivalu: Walter Schnitzelsson, Chiki Liki Tu-A, Milan André, Mihaľová & Šedivý, Longital, Archívny Chlapec, alebo B-complex. Viac info na webe festivalu.

17. apríla od 20:30 druhé vydanie živého streamu WAX meets COVID: na programe drum'n'bass DJs Nedyah, BLK Postitiv a Mayor.

15. apríla od 19:00 do 23:30 sa koná online One Head Music Festival, živý prenos z klubu pod lampou. Festival bude prezentovať hudobníkov, ktorí loopovaním, beatmi, nástrojmi či spevom dokážu spojiť v jeden celok svoje producentské a interpretačné vlastnosti. Lineup: Peter Lipa ml., Love My Science, Isobutane a Isama Zing.

 

12. apríla od 20:00 koncertuje v Novej Cvernovke Katarína Máliková, online si jej produkciu môžete pozrieť na facebook fanpage a na platforme abykulturazila.sk

od 9. apríla od 23:00 je prístupný na YouTube celý koncert Radiohead z roku 2000, ktorý sa konal týždeň po vydaní albumu Kid A. Viac o ďalších archívnych aktivitách Radiohead v článku na Pitchfork.

3. apríla od 20:25 do 23:25 Techno meets Covid - živý stream z klubu WAX, DJs Loktibrada, Benco a Proxima B. (dobrovoľné vstupné)

3. apríla od 20:00 Peter Breiner naživo na facebooku, koncert len pre podporovateľov umelca na platforme Patreon

3. apríla od 21:00 do polnoci stream "Karanténa" z Nuspirit Baru, za gramcami DJ Bbk 

3. apríla od 20:00 do 22:00 koncerty Pentagramček a Andrej Remeník, živý stream z klubu Kulturák. (dobrovoľné vstupné)

31.3. (utorok) o 20:00 živý koncert Fats Jazz Band na facebook page

Es is zum Scheissn. Dokument o viedenskej punkovej scéne 70tych a 80tych rokov. Bez tituliek, iba viedenské nárečie. Zadarmo na Youtube (zatiaľ) do konca marca.

Online hudobný archív Slovenskej filharmónie. Orchestrálne a zborové koncerty, komorné koncerty a recitály.

SND doma - Malá denná hudba s Operou SND, Rozzcvička s baletom, Ako vyzerá deň zboristu, Maturita s Činohorou...

Africké vibrácie do domácej karantény namiešal Ras D nielen pre tých, ktorým bude chýbať jeho pravidelná party Kinky Afro. Hodinový mixtape nájdete na Soundcloude.

Cyklus Music & Film v Kine Lumiére sa na nejaký čas odmlčí. Dramaturg Miro Ulman nám preposlal Youtube kanál hudobného publicistu Pavla Klusáka, na ktorom je 20 hudobných dokumentov či koncertných filmov. Laurie Anderson, Arvo Pärt, Nick Cave, Synth Britannia, Chet Baker, Julia Holter, a mnoho iných.

 

Peter Nagy zahrá pár piesní naživo na svojom facebook page v stredu 25. marca o 21:00

Nuspirit Bar vysiela denne od 21:00 živé set rôznych DJov, ktorí tam štandardne hrávajú. Stream je priamo na webstrábke Nuspiritu, informácie o dennej ponuke DJov na facebook fanpage baru, každý stream ako samostatný event s názvom Karanténa.

 

 

Klub Kulturák na Nivách je tiež aktívny, online streamy rôznych podujatí sú dostupné zadarmo cez facebook fanpage, organizátori sa potešia dobrovoľným príspevkom. Sledujte program klubu na facebooku, kde sú linky aj na dobrovoľné vstupné.

Festival Konvergencie streamuje na svojom facebook fanpage. Každý deň o 20:00 krátky živý koncert (vačšinou priamo z obývačky umelcov), alebo záznam koncertu z Konvergencií. Ak nestíhate živé vysielania, všetko je a bude dostupné na fanpage aj neskôr.

 

Hudobníci klasickej hudby sú na sociálnych sietiach aktívni na celom svete - aktualizovaný prehľad o koncertoch v obývačkách nájdete v článku Artists in isolation na webe Gramophone.

 

Online koncert bratislavského klasika Mira Žbirku si môžete pozrieť už zo záznamu na jeho instagrame.

Na svojom facebook aj instagram page koncertoval aj Majk Spirit, hostia: Grimaso a Martin Valihora.
 

 

 

---

Výber najlepších streamovaných koncertov v mesiaci marec podľa The Guardian, napríklad John Legend, Yungblud, Christine & The Queends a Code Orange.

Billboardaktualizovaný zoznam koncertných streamov, prevažne US a UK umelcov, klubov, festivalov. 

---

Berlínska Filharmónia otvára svoj koncertný archív na jeden mesiac bez poplatku, v ponuke je 600 koncertov, dokumenty, portréty umelcov a edukačný program.

 

 

Staatsoper Berlin ponúka bez poplatku čerstvý záznam Bizetovej opery Carmen.

Záznamy vybraných koncertov prevažne vážnej hudby ponúka aj Elbphilharmonie.