Čo sa deje v Bratislave?

20.05.2020

Väčšina múzeí a galérií sa dá opäť navštíviť, v niektorých na vás čakajú nové výstavy. Filmy, dokumenty, divadlá, a koncerty zatiaľ online - čakáme na správy od organizátorov, ako sa popasujú s podmienkami pre podujatia do 100 ľudí. Väčšie podujatia zatiaľ povolené nie sú. Máme aj nové termíny niektorých odložených podujatí. Pozrite si náš obežník. 

Dolce Vitaj štartuje výstavou fotiek z natáčania Felliniho klasiky "8 ½"

Blog
Festival talianskej kultúry Dolce Vitaj nebude chýbať ani tohto roku. Organizátori flexibilne hľadali a hľadajú spôsob, ako aj v súčasných obmedzených podmienkach poskladať atraktívny program. Jeho spoločným menovateľom sa stáva filmový mág Federico Fellini, ktorý sa narodil pred sto rokmi v meste Rimini. Festival uvedie od 19. mája výstavu exkluzívnych fotografií Paula Ronalda z natáčania filmu "8 ½" - majstrovského diela Federica Felliniho, ktorý získal dvoch Oscarov.

Otvorené galérie a múzeá

Blog
Bratislavský kultúrny a spoločenský život sa pomali prebúdza. Okrem vysedávania na terasách môžete už ísť do galérií, múzeí, knižníc, či zoologickej. Pozrite si, čo už je otvorené.

Pozitívne správy zo Slovenskej národnej galérie

Blog
SNG je opäť otvorená! Situácia spôsobená koronavírusom priniesla nielen do kultúrneho sektoru mnoho nečakaných a nových situácií. Okrem negatívnych dopadov pandémie na fungovanie kultúrnych inštitúcií sme sa v Slovenskej národnej galérii snažili nájsť a využiť aj pozitívne aspekty tohto obdobia. Tu je zopár dobrých správ.

Klubové filmy online

Blog
Ak vám obsah korporátnych streamovacích spoločností nestačí, alebo nevyhovuje, prečítajte si náš krátky prehľad o ďalších možnostiach. Stream, video-on-demand aj free filmy ponúka niekoľko nezávislých platforiem, prípadne Vimeo a YouTube kanálov.

Ktoré kiná už premietajú?

Blog
Menšie kiná a kinokluby už čakajú na divákov: pri dodržaní aktuálnych hygienických a pandemických predpisov si už môžete pozrieť filmy na magickom veľkom plátne, s dobrým a hlasným zvukom. Pozrite si zoznam kín, ktoré sú už otvorené. Pridávame aj filmové tipy na tento týždeň.

Nové termíny odložených akcií / Bratislava + okolie

Blog
Zbierame nové dátumy odložených akcií. Citylife sa zaoberá Bratislavou a okolím, budeme pridávať aj infá o niektorých nových termínoch aj vo Viedni.

Laco Teren / Veterný kôň

Laco Teren sa vo veľkom štýle vracia do Danubiany, po Veľkej rybe prichádza Veterný kôň. Výstavu nazvanú podľa nového diela, ktoré namaľoval pre... viac

Ferdinand Hložník – Ujovi vezú pásovú pílu

Šlabikár sa nám môže zdať ako drobné dielo, ako banalita. Málo slov, minimum príbehov. Žiadne dobrodružné, vzrušujúce čítanie. A predsa: práve... viac

Plody doby - live stream festival

Výnimočné koncerty a diskusie vo výnimočnej dobe - sledujte a podporte umelcov a kultúru dobrovoľným príspevkom, odmení sa nám svojou krásou... viac

Film Europe spúšťa novú online videotéku Edisonline

Blog
Divákom Edisonline je návštevník klubových kín, galérií, koncertov, ktorý prejavuje hlbší záujem o kinematografiu a kultúru všeobecne. Cieľom je poskytnúť záujemcom o festivalový film bezprecedentne rozsiahlu a pravidelne aktualizovanú SVoD knižnicu streamovanú kdekoľvek a kedykoľvek, na prehliadačoch či Apple alebo Android zariadeniach.

KineDok 2020 štartuje skutočným príbehom z bývalej Juhoslávie

Blog
Prvým dokumentom, ktorý ponúka tohtoročný projekt KineDok, je film chorvátskeho režiséra Nebojšu Slijepčevića Srbenka. Silný príbeh vychádza zo skutočných, no časom premlčaných udalostí v bývalej Juhoslávii.

Pohoda 2024

11.7.2024 - 13.7.2024 / letisko Trenčín
Pohoda sa bude konať druhý júlový víkend. Najlepší slovenský festival opäť ponúka výnimočne kvalitnú hudobnú dramaturgiu, nebudú chýbať ani... viac