Bratislava má nové divadlo, Teatro Colorato slávnostne pokrstil herec Marek Majeský!

Divadlo Teatro Colorato má po 13-tich rokoch domovskú scénu! Novovzniknuté divadlo na Františkánskom námestí slávnostne pokrstil herec Marek Majeský a prišli ho podporiť aj ďalšie osobnosti.

blog

Teatro Colorato má na konte stovky predstavení po celom Slovensku i v zahraničí a získalo mnohé ocenenia. Teraz sa už teší na milovníkov divadla vo vlastnom priestore, v ktorom plánuje hrať aj počas celého leta!  

Jana Hubinská, Štefan Bučko, Peter Kočiš, Boris Hanečka, Adriena Bartošová, Jana Valocká a ďalší milovníci divadla sa zišli na slávnostnom otvorení bratislavského Teatro Colorato.  Hostia si v novom krásnom priestore pozreli krátke vtipné video o priebehu rekonštrukcie, ktorá trvala takmer rok.

„Divadlo sme začali rekonštruovať počas pandémie. V júli 2020 sme sa pustili do práce a v decembri už bolo divadlo pripravené na prevádzku. Kvôli opatreniam sme museli čakať na otvorenie až dodnes. Máme veľkú radosť, lebo doteraz nás divák musel hľadať. Raz sme hrali tam, inokedy tam. Teraz budú diváci vedieť - tu sídli takéto divadlo s takouto poetikou. Divácka základňa sa nám tak môže ešte viac rozšíriť. V zájazdovaní však mienime naďalej pokračovať,“ prezradil režisér a riaditeľ Teatro Colorato Peter Weinciller.



Na otvorení zazneli hudobno-scénické ukážky z operety Gróf z Luxemburgu, monológ z hry P. O. Hviezdoslava Časy, časy, mrcha časy a tri ukážky z rodinnej hudobno-divadelnej šou Bejby Bajbl Band. Krstný otec, divadelný, filmový, televízny, dabingový herec Marek Majeský, podpísal poslednú tehlu stavby, ktorú členovia divadla vložili do múru. Následne Marek spolu s Janou Hubinskou, Štefanom Bučkom a Mons. Jozefom Haľkom slávnostne prestrihli pásku.

„Na Slovensku je stále málo divadelných priestorov a naše hlavné mesto by si ich zaslúžilo. Preto som veľmi rád, že som mohol toto divadlo voviesť do života. Želám mu veľa spokojných divákov a krásnych nových úspešných inscenácií. S riaditeľom Petrom Weincillerom sme kolegovia na Divadelnej fakulte VŠMU. Peter vie, že veľmi rád chodím na ich predvádzačky a na hodiny, ktoré má so študentami. Cením si, že ma oslovil na úlohu krstného otca,“ neskrýval radosť herec Marek Majeský.



Teatro Colorato funguje už 13 rokov. Za ten čas odohralo stovky predstavení po celom Slovensku i v zahraničí - v Anglicku, v Taliansku, Srbsku, Francúzsku, v Maďarsku, Poľsku i v susedných Čechách. Divadlo získalo rôzne ocenenia za celé inscenácie, ale aj za individuálne herecké výkony, za scénickú hudbu, dramaturgiu, či réžiu a aj viaceré divácke ceny. Naposledy malo obrovský ohlas na medzinárodnom divadelnom festivale vo Francúzsku v Cannes, kde za inscenáciu Louis Braille získalo Hlavnú cenu. Po otvorení sa rozhodlo fungovať aj v lete.

„Aj keď sa divadelná sezóna prakticky končí, my sme sa rozhodli hrať aj v lete. Diváci si budú môcť vychutnať rodinnú hudobno-divadelnú show Bejby Bajbl Band či operetu Franza Lehára Gróf z Luxemburgu, satirickú komédiu Pokušenie vo svätofloriánskej doline, či Shakespearovskú klasiku Oko za oko. Ako nové premiéry chystáme divadelnú adaptáciu slávneho filmu Sunset Boulevard, ďalej komediálnu detektívku a pri príležitosti 100. výročia úmrtia P. O. Hviezdoslava poetický titul Ráchel či ekologický tanečný projekt Plastové requiem a tiež aj novú inscenáciu pre detského diváka podľa talianskej predlohy II Saio di Francesco. Čiže plánujeme pokračovať v línii žánrovej rozmanitosti a pestrosti tak ako to máme v názve – colorato,“ uzatvára Peter Weinciller.

Nový priestor plánuje Teatro Colorato využívať aj na iné typy kultúrnych podujatí, na koncerty, vystúpenia, prezentácie, diskusie, projekcie a výstavy. Divadlo ho chce poskytnúť aj iným divadelným či umeleckým zoskupeniam