10 tipov na jarné prázdniny

Kam s deťmi cez jarné prázdniny v Bratislave a okolí. Máme pre vás desať tipov kam ísť, čo vidieť aj čo robiť aby sa vaše deti ani chvíľku nenudili a prežili ste spolu nezabudnuteľné chvíle.  

blog

1. Prevetrajte korčule

Korčuľovanie baví všetky generácie a preto je ideálnym programom pre malých aj veľkých: zabavíte sa všetci. Možností, kde v Bratislave je viacero. Korčule vám na mnohých miestach aj požičajú, alebo nabrúsia, nezabudnite ale deťom vziať prilbu - môže byť lyžiarska alebo na bicykel. Z možností si vyberiete tu



2. Zaplávajte si

Plávať môžete v hlavnom meste na viacerých miestach, s menšími deťmi ale z verejných priestorov odporúčame Hotel Nivy, kde je plavecký aj oddychový bazén, nová Petržalská plaváreň ponúka super možnosti pre veľkých aj malých. Skvele sa zabavíte aj v Aquaparku Aquathermal Senec alebo v blízkom Hotel Diamant v Dunakiliti. Ak už máte doma zdatných plavcov, výber je bohatší. Môžete vyskúšať aj Pasienky či Iuventu. Viac informácii nájdete tu.  



3. Pozrite si nové výstavy 

Nový rok - nové výstavy. V Bratislave ich nádejte viacero, do pozornosti dávame pre veký záujem predĺženú výstavu Andersen – rozprávkar na cestách po Európe v Bibiane, kde sa zabavia malé aj veľké deti. V Prírodovednom múzeu sa choďte pozrieť na mamuty či medvede z doby ľadovej na výstave Giganty ľadovej doby, ktorá určite zaujme aj dopelákov. Ďalšie výstavy pre deti nájdete v našej sekcii Výstavy.



4. Vyberte na výlet

Len tak si vyjsť na prechádzku a dať si teplý čaj v horárni, vyšľapať na kopec a kochať sa výhľadom z rozhľadne, objavovať staré pamiatky, okolité hrady z ktorých sú dnes ruiny, alebo kŕmiť kačky a pozorovať bobre. To všetko a ďaleko viac môžete zažiť v našom okolí. Stačí si vybrať miesto, ktoré chcete určite cez jarné prázdniny navštíviť. Tu je malá inšpirácia, možno nájdete aj prvé snežienky.  Viac výletov nájdete aj na našej stránke



5. Navštívte múzeum

Múzeum je fajn miesto, kde sa deti zabavia a dozvedia sa všeličo nové. Na výber je v Bratislave viac ako 30, stačí si vybrať oblasť, ktorá vaše dieťa baví. Klasika, ktorá poteší všetkých je Múzeum dopravy a jeho úžasné výstavy áut. Slovenské národné múzeum ponúka desiatky expozícií, kde nájdete históriu, prírodu a rôzne tipy výstav. Klikajte po našich múzeách a vyberte si program, ktorý môžete spojiť aj napríklad s výletom.

6. Prihláste dieťa do denného tábora

Program mimo domu, bez rodičov, nové zážitky aj noví kamaráti. Poďte na jarný denný tábor! Rodičia, ak si nemôžete dovoliť ostať doma s deťmi, ani nehrozí spoločná dovolenka, či CK babka a dedko, zverte svoje deti do rúk profesionálom. Prehľadný zoznam možností nájdete tu.  

8. Choďte do kina

Zájsť môžete kedykoľvek - v dobrom aj zlom počasí aj do kina. Hrajú tam teraz zopár pekných rozprávok, ktoré potešia nielen detského diváka. My vám odporúčame ísť na slovensko-český animovaný film Lichožrúti, čo sú vlatsne malý tvorovia, ktorý sa živia ponožkami!
Prehľadný program detských fimov nájdete tu.  

9. Vybete sa do divadla

Máte chuť na trochu kultúry? Pozrite si prehľadný program našich divadiel a divadielok, ktoré hrajú pre deti. Vaše deti tak prežijú magické príbehy s rozprávkovými postavičkami, bábkami či svojimi obľúbenými hrdinami. 

10. Vyvenčite psíka zo Slobody zvierat

Nemáte psíka a chcete pomôcť? Zoberte svoje deti do Slobody zvierat a spravte si výlet do lesíka z opusteným psíkom, ktorý sa určite poteší. V zime sa venčí od 12.00 do 16.30, stačí si založiť venčiaci preukaz za 2 €. Zaručný máte pobyt na čerstvom vzduchu a radosť detí aj zvieratka.

 

Odporúčame

vyhliadka

Drevená rozhľadňa na Kolibe

Pozrite sa z výšky 15-tich metrov na Bratislavu. Nová rozhľadňa na Kamzíku vám ponúkne jedinečný výhľad.Viac
detské oslavy

Makovice

Komunitný priestor s kaviarňou a vegetariánskou kuchyňou v Stupave. V Makovici sa pravidelne organizujú workshopy, diskusie,...Viac
blog

Lyžovačka na Pezinskej Babe

Lyžiarske stredisko Baba nájdete len kúsok od Bratislavy, 12 km od mesta Pezinok. Nachádza sa na hrebeni Malých Karpát vo výške...Viac
10.01.2016
odporúčame!
blog

Top 10 kaviarní s detským kútikom

Hľadáte kaviareň, kde si budete môcť kávu aj vychutnať a v pohode dopiť? A kde sa vaše deti budú cítiť tiež dobre? Pripravili sme...Viac
14.02.2016
odporúčame!