Urban Market už piaty rok prináša najväčšiu predvianočnú predajnú výstavu nezávislej módy a dizajnu

V bielej téme sa počas dvoch dní a na dvoch podlažiach Starej tržnice predstaví stovka dizajnérov, doplnená množstvom hudobných vystúpení, workshopov a diskusií.

blog

Urban Market už piaty rok prináša v predvianočnom období tie najlepšie nákupy nezávislého dizajnu, módy, šperkov a doplnkov. Predajnú výstavu bude, ako obyčajne, sprevádzať tiež bohatý kultúrny program, koncerty, djské sety, workshopy, diskusie a prezentácie. V piatok aj v sobotu v noci sa uskutočnia sprievodné žúry v KC Dunaj~ (Urban Market Friday Night a Urban Market Saturday Night), v lineupoch ktorých sa nachádzajú mená ako Billy Barman, Purist Djs, DJ Yanko Kral, MtotheG, Prezident Lourajder a mnohí ďalší.

Brány Starej tržnice sa otvoria v sobotu na obed, v rámci večerného Late Night Shopping však zostanú otvorené až do 23:00. V nedeľu bude tradične otvorené od 11:00 do 19:00 a okrem nákupov vás poteší aj bohatý sprievodný program.

Chilloutovú zónu nájdete na poschodí v Slowatchistane, v ktorom je ping-pong národným športom a staré konzoly Sega či Nintendo vás prenesú do mladých čias. O pitný režim sa postará TUTO s miešanými aj nemiešanými drinkmi v spolupráci s Jameson Whiskey, Ansolut Vodkou a Becherovkou, v Excelent Zóne vás zase osvieži pivo Excelent 11° od Gambrinusu.

Výstava Paint it B(1)ACK predstaví skvelú súčasnú slovenskú maľbu, ale aj grafickú tvorbu a objekty, svoje diela okrem iných predstavia aj Andrea Kopecká, Ján Hrčka, Martina Šperková, Ivana Palečková, Ryna Leffler, Barbora Kubíčková a Petra Arbetová. Igor Benko prinesie 3D tlačiareň, ktorá bude makať celý víkend. A výsledok? Nechajte sa prekvapiť, ČO sme si vymysleli.

Na workshopoch pre kreatívne duše budeme vyrábať vianočné ozdoby, Kanzashi kvety, trhacie bloky a hračky pre deti, naučíme sa baliť darčeky a vytrénujeme si chuťové bunky.

V diskusiách sa predstavia Slovenské centrum dizajnu, Foodcult a Čerstvé Ovocie_FM, maratón písania listov prinesie Amnesty International, svoj obsah vám predstavia magazíny Pyré, Egreš, Flash Art a chuťové poháriky pošteklí Jem iné.

Urban Art Session vol. 4 v spolupráci s OWL Illustration predstaví nielen mestskú módu, ale aj bývanie. Detský kútik s hračkami, tvorivé dielničky a dramatizácie knižiek Ľuba Feldeka potešia hravé srdce nejedného malkáča, aj veľkáča. Nájdete ich v kaviarni TUTO v Starej tržnici, vstup je z Námestia SNP.

Súčasťou hudobného programu budú opäť djské sety a koncerty, časť programu je pripravená v spolupráci s Demovnica_FM Go2Stage. V sobotu sa predstavia DJs Nasty Noise a Adam Marcciani & Basa Stevulova, o koncertnú vsuvku sa postará bluesové Jerguš Oravec Trio. V rámci Demovnica_FM bloku sa predstavia Martina Javor, Dornkappel, Queer Jane a EgoSurfer. Nedeľnú zábavu rozprúdi skb, na Go2Stage sa následne predstavia Mir Illegal a Double Ash, Oksyi a The Raw Bishops.

Tohtoročný Urban Market sa dočkal aj vlastnej témy, a tou je biela. Tá sa odráža v celkovom vizuáli, workshopoch aj časti ponúkaných produktov.

Časový harmonogram jednotlivých sprievodných podujatí Urban Market nájdete tu