Top koncerty vo februári

Koncertná sezóna sa nám pomaly rozbieha, už budúci mesiac február ponúka Bratislava vystúpenia hviezd ako Ennio Morricone, Goran Bregovic, Fink, Kraak & Smaak či Kate Perry.

blog

Hneď na začiatku mesiaca 2.2. to poriadne rozbalí Gypsy Jazz Festival 2015 na Novej Scéne. Niesť sa bude v netradičnom duchu: bude mať charakter celovečernej show. Počas večera sa predstavia svetové jazzové hviezdy Dotschy Reinhardt /GER/ – vokál, Gail Anderson /USA/ – vokál a Bill Evans /USA/ – saxofón.

Dlho očakávaný koncert britskej speváčky Delilah, ktorý sa mal uskutočniť pôvodne už v máji 2014, sa bude konať 5. 2. v bratislavskom MMC. Speváčka je jednou z najvýraznejších predstaviteliek aktuálnej britskej dubstepovej a neosoulovej scény.

V ten istý deň 5.2. sa môžete vybrať do Nu Spirit Clubu na TOKiMONSTA, vlastným menom Jennifer Lee, ktorá vystúpi v Bratislave už druhýkrát v rámci turné k novému albumu Desiderium. Po jej boku vystúpia nádejné elektronické mená zo Slovenska.

Vanesa nie len legendárna putika v centre Bratislavy ale aj legendárna pražská EBM skupina. Vanessa je späť a 7.2. sa Atelieri Babylon predstaví s novým albumom Antidotum, ktorý produkoval známy britský zvukový inžinier John Fryer.

Finka ste v našom meste mohli naposledy vidieť minuý rok na festivale BA City Beats. Brightonský skladateľ, spevák, DJ, gitarista a producent sa po necelom roku opäť predstaví v Bratislave 10.2. v MMC v rámci Hard Believer European Tour. Predskokan: Douglas Dare.

Hneď na ďalší deň 11.2. si vyleštite tanečné topánky, pretože do Aegon Arény NTC prichádza Goran Bregović and His wedding and funeral band. Špeciálnym hosťom na bratislavskom koncerte bude slovensko-česká Malalata.

Zoskupenie okolo českej speváčky Lenky Dusilovej s názvom Baromantika vydalo v lete album „V hodině smrti“. Nový repertoár prídu predstaviť 18.2. do Ateliéru Babylon. Ako hosť zahrá aj Longital. Prečítajte si rozhovor s Lenkou.

20.2. sa budete musieť silno rozhodovať čomu dáte prednosť. Oskarový tvorca filmovej hudby Ennio Morricone očarí Bratislavu. Tomuto osemdesiatpäťroč­nému pánovi sa klaňajú najväčšie hviezdy Hollywoodu ako aj špičky európskej kinematografie. Veríme, že pán skladateľ konečne príde a Zimný štadión Ondreja Nepelu zažite jeden skvelý koncert.

V ten istý deň sa do Starej Tržnice v rámci svojho európskeho turné k albumu Chrome Waves vrátia Kraak & Smaak, aby tu predstavili svoju novú live show. Po koncerte bude nasledovať oficiálna afterpartyNu Spirit Clube aj s ich účasťou.

Dvadsiaty február ponúka este jednu veľkú oslavu, klub MMC oslavuje 5 narodeniny. Na programe je Karpina, ktorá slávi dvadsiatepiate výročie vzniku. Na akcii okrem Karpiny vystúpia kapely Premier, Medial Banana, Rust 2 Dust a Metallica Intrepid.

Do Bratislavy 23.2. zavíta francúzsky skladateľ a multiinštrumen­talista Yann Tiersen, známy okrem iného ako autor hudby k filmom Amélia z Montmartru (2001) a Good Bye Lenin! (2003). Pôjde o Tiersenove premiérové vystúpenie v Bratislave a celkovo druhé na Slovensku – to prvé, na Pohode 2012, vyvolalo pozitívne reakcie. Bratislavský koncert bude pozostávať aj z novej tvorby, aj z toho najlepšieho z Tiersenovej 20-ročnej hudobnej kariéry.

Na záver mesiaca 27.2. sa na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu predstaví superstar Katy Perry. Predstaví sa so svojím neskromne nazvaným World Tour.

Posledným koncertom v posledný deň mesiaca 28.2. je Ondřej Brzobohatý a hostia – Identity Tour 2015. Stále viac obľúbený spevák vás určite kvalitne zabaví.

Pozrite si kompletný zoznam všetkých koncertov v Bratislave