Štúdio 12 opäť našlo Mliečne zuby

Mliečne zuby sú experimentálnym laboratóriom súčasnej drámy Štúdia 12, ktorých cieľom je podporovať vznik a realizáciu pôvodných autorských projektov mladých divadelných tvorcov.

blog

Štúdio 12, priestor pre novú drámu, vyhlasuje výsledky 6. ročníka výzvy Mliečne zuby. Do konca januára 2014 prišlo na adresu priestoru pre novú drámu 11 projektov, z ktorých dramaturgická rada vybrala k realizácii nasledujúce štyri:

Dáša Krištofovičová: Etogramy Silvia Vollmannová: Furt spolu Katarzyna Dudzic: Mnemojohann Andrej Bednárik: Tri hlasy

Projekty budú mať premiéry v období od mája do decembra 2014.

Štúdio 12 hľadá nové divadelné talenty a podporuje tvorcov, ktorí doteraz nemali možnosť inscenovať v profesionálnych podmienkach. Tvorcovia získajú zázemie na skúšanie a realizáciu v priestore Štúdia 12, konzultácie s dramaturgom a množstvo nových skúsenosti. Víťazi sa môžu tešiť aj na jednorazový finančný príspevok na výrobu scény a kostýmov, technické zabezpečenie inscenácie, ako aj propagáciu. Projekt bude zavŕšený premiérou a následnými reprízami v rámci pravidelného mesačného programu Štúdia 12.

Platforma Mliečne zuby vznikla na jar roku 2007. Mliečne zuby majú za sebou päť sérií a 18 realizovaných inscenácií. V minulosti sa ho zúčastnili Zora Durinová, Adriana Totíková Andrej Kuruc, Andrej Kolenčík, Michaela Zakuťanská, Júlia Rázusová či Lukáš Brutovský. Debut režisérky Adriany Totikovej Žena cez palubu získal v roku 2009 v ankete DOSKY nomináciu v kategórii Objav sezóny.