Špeciálnym hosťom festivalu Telekom Electronic Beats v Bratislave záhadní Jungle!

Na aprílovom festivale v bratislavskej Refinery Gallery sa okrem už ohlásených Four Tet, Daphni, I Break Horses a domáceho Jimmyho Pé, predstaví aj londýnske duo Jungle.

blog

Šum okolo Jungle sa spustil nahudobných blogoch ihneď po vydaní ich prvého singla „Platoon“ v máji minulého roku. Napriek tomu, že si následne kapelu všimli aj mienkotvorné médiá ako The Guardian či NME a zaradili ju medzi horúce tipy pre rok 2014, ostala totožnosť umelcov stojacich za projektom Jungle naďalej skrytá.

Poodhalená bola len nedávno a tak vieme, že zoskupenie tvoria kamaráti z detstva, dvojica bývalých štúdiových hudobníkov a producentov označujúcich samých seba ako “J” a “T”. Ich prvé živé vystúpenie sa uskutočnilo len v decembri 2013 v Londýne a vypredalo sa za menej ako 24 hodín. Odvtedy je taktiež známe, že naživo vystupujú v sedemčlennej zostave.

Jungle je neo-soulová tanečná elektronika s inšpiráciou v TV on the Radio, Shuggie Otisovi či Toro Y Moi. The Guardian o nich napísal: „je to ako počuť Inner Space od Can v klube Studio 54. Newyorský elektrofunk ovplyvnený Manchestrom a Kolínom.“ Vďaka Electronic Beats bude bratislavské publikum jedným z prvých, ktoré zažije toto originálne duo na vlastné uši a oči veľmi pravdepodobne ešte predtým, ako sa stane globálne žiadanou hviezdou.

Festival Telekom Electronic Beats sa bude v Bratislave konať 11. apríla v priestoroch industriálnej Refinery Gallery, ktorej novozrekonštruovaná časť poskytne návštevníkom festivalu ešte väčšie pohodlie a príjemný zážitok nielen z koncertov, ale aj sprievodných aktivít počas večera.

Prečítajte si viac info o festivale a pozrite si lineup.

Electronic Beats (EB) je medzinárodný hudobný program vytvorený spoločnosťou Telekom. Všetky jeho aktivity zdieľajú spoločný virtuálny domov na electronicbeat­s.net, kde najnovšie informácie o hudobníkoch a podujatiach striedajú reportáže na témy ako cestovanie, umenie, dizajn či móda.

Portál, venovaný dianiu okolo progresívnej hudby, obsahuje aj EB Radio, ktoré vysiela nepretržite 24 hodín, a EB Video. Obe sú zároveň podporované vlastnými mobilnými aplikáciami pre iOS a Android. Electronicbeats.net ponúka tiež Electronic Beats TV, náš Youtube kanál, ktorý obsahuje kompletné video materiály vrátane živých vystúpení z EB festivalov, ako aj rozhovory a fíčre z magazínu Slices. Mediálne portfólio uzatvára zberateľský produkt mnohokrát oceňovaného tlačeného EB magazínu, ktorý vychádza štvrťročne vo vybranej distribúcii.