Prehliadka 50 rokov Kina Nivy

Filmový klub Nostalgia si pre Vás 23. mája pri príležitosti jubilejných 50 rokov existencie Kina Nivy pripravilo jednodňovú pehliadku štyroch filmov s voľným vstupom.

blog

Dnes už azda posledné zo starých bratislavských kamenných kín, ktoré si dokázalo zachovať svoj niekdajší pôvab a nostalgiu so všetkým, čo k tomu patrí, oslávi na jar polstoročie od svojho vzniku.

Pri príležitosti významného jubilea sa v ňom v sobotu 23. mája uskutoční prehliadka štyroch filmov, z ktorých na diváka dýchne nostalgia starých čias a na ktoré budú mať všetci návštevníci vstup zdarma.

Podujatie pripravila Nostalgia, prvé digitalizované klasické kino v Bratislave, ktoré od roku 2011 premieta v kinosále Spoločenského domu Nivy na Súťažnej 18. V ponuke prehliadky nebude chýbať detské predstavenie, slávna hollywoodska klasika, kultové dielo sovietskej avantgardy ani divácky najúspešnejší film legendárneho Woodyho Allena.

-----------------------

Program začne o 15:30 hod. pôvabným francúzskym animovaným filmom pre celú rodinu O myške a medveďovi. ktorý v starosvetskom retro štýle rozpráva príbeh neobyčajného priateľstva medzi medveďom Ernestom a myškou Celestínou.

O 17:00 hod. príde na rad slávna vojnová romanca Casablanca s Humphrey Bogartom a Ingrid Bergmanovou, ktorí stvárnili hlavné úlohy v jednom z najkultovejších hollywoodskych filmov všetkých čias.

O 19:00 hod. sa diváci môžu tešiť na legendárnu klasiku ruskej filmovej avantgardy Muž s kinoaparátom sprevádzanú excelentným a strhujúcim súčasným soundtrackom elektronicko-jazzovej britskej skupiny The Cinematic Orchestra. Geniálny experiment velikána nemého filmu Dzigu Vertova je právom označovaný ako najlepší filmový dokument všetkých čias.

Prehliadku uzavrie o 20:30 hod. romantická fantasy komédia Woodyho Allena Polnoc v Paríži, kde neznámy spisovateľ Gil po nociach poznáva bohémsky život svojich idolov z 20. rokov ako Hemingway, Fitzgerald, Picasso, Dalí či Buňuel.

Podujatie sa koná v spolupráci s Mestskou časťou Ružinov a Cultus Ružinov.

Program prehliadky:

23.05. SO 15:30 O myške a medveďovi
Stéphane Aubier a Vincent Patar, Fr., 2012

23.05. SO 17:00 Casablanca
Michael Curtiz, USA, 1942

23.05. SO 19:00 Muž s kinoaparátom & Cinematic Orchestra
Dziga Vertov, Rus., 1929

23.05. SO 20:30 Polnoc v Paríži
Woody Allen, Špan./USA/Fr., 2011

Na uvedené predstavenia majú návštevníci Vvoľný vstup!