Febiofest predstaví novú programovú sekciu s názvom Slovenská filmová krajina

Tohtoročný Febiofest prinesie v marci niekoľko programových noviniek. Do výberu filmov svetovej kinematografie sa zapoja aj diváci, v ankete Klubový Jukebox môžu hlasovať do 5. februára.

blog

Medzinárodný filmový festival Febiofest tento rok už po 22. raz prinesie do slovenských kín klenoty, ale aj horúce novinky slovenskej a svetovej kinematografie. Organizátori obľúbeného jarného podujatia rozdelili program do 12 filmových sekcií v ktorých bude premietnutých viac ako 100 filmov.

„Febiofest bol vždy kľúčovým festivalom pre prezentáciu súčasnej slovenskej tvorby a nová sekcia má túto výnimočnosť ešte viac zvýrazniť. Slovenský film je nesmierne pestrý a nová sekcia Slovenská filmová krajina má ambíciu predložiť divákom osobitý dramaturgický výber najzaujímavejších hraných, dokumentárnych i experimentálnych, televíznych a krátkych filmov, zaznamenať a ukázať to, čo sa na Slovensku deje v celom audiovizuálnom sektore. V budúcnosti by sa táto sekcia mala stať aj základom pre ďalšie aktivity festivalu, určené predovšetkým filmovým profesionálom,“ prezradil Přemysl Martinek, umelecký riaditeľ Febiofestu.

Divácky obľúbený je aj Klubový Jukebox. Filmy tejto sekcie vyberajú fanúšikovia a návštevníci prostredníctvom internetového hlasovania. Tento rok sa do užšieho výberu dostalo dvadsať filmov, z ktorých si diváci vyberú päť, ktoré budú premietnuté na veľkom plátne. Hlasovanie prebieha na Facebookovom profile a podujatí Febiofestu.

Medzinárodný filmový festival Febiofest 2015 odštartuje svoj 22. ročník v bratislavských kinách Lumière, Mladosť, Artkino za zrkadlom, FK 35_mm VŠMU a A4 – priestor súčasnej kultúry 20. marca a potrvá do 26. marca.

Následne sa presunie na Slovensko, kde v Banskej Bystrici, Kežmarku, Košiciach, Leviciach, Martine, Prešove, Prievidzi, Trenčíne a v Trnave budú môcť filmoví fanúšikovia vychutnať aktuálne novinky v klubovej filmovej produkcie a horúcich kandidátov na filmové ocenenia z prestížnych festivalov.

Informácie o festivale a jeho programe Vám budeme prinášať tu na stránke Citylife.sk